Știri locale

Doliu in aviatia militara! A murit Col. Dr. Paul Tentea, medicul militar care a ramas credincios Bazei Aeriene de la Borcea pana la trecerea sa in rezerva

Doliu in aviatia militara! A murit Col. Dr. Paul Tentea, medic militar care a fost credincios Bazei Aeriene de la Borcea pana la trecerea sa in rezerva. Decesul s-a produs din cauza complicatiilor suferite in urma infectarii cu noul coronavirus. Paul Tentea a fost medicul sef al Escadrilei 38 Cercetare si Bombardament de la Baza Aeriana 86 Borcea. 

Medicul militar Paul Tentea era colonel doctor in retragere si profesa ca medic de familie in Fetesti. A murit dupa ce starea sa de sanatate s-a agravat si a fost nevoie sa fie transferat la un spital din Bucuresti.

El fusese confirmat cu COVID-19 la fel ca toti membrii familiei sale. Sotia doctorului Paul Tentea se afla internata in spitalul suport COVID din Fetesti, iar cei doi copii sunt in izolare la domiciliu, potrivit Radio Romania Actualitati.

De precizat ca in judetul Ialomita patru cadre medicale si de interventie au decedat dupa ce au fost diagnosticate cu SARS-COV-2.

A luptat si a cazut ca un soldat credincios juramantului lui Hypocrat, in serviciul pacientilor sai

Mesajele de condoleante in memoria medicului Paul Tentea nu au intarziat sa apara. „Am putea spune ca medicul militar, colonel dr. Paul Tentea a cazut la datorie, dar afirmatia n-ar fi completa. Camaradul si prietenul nostru Paul Tentea isi implinise datoria de mult si cu prisosinta. Ar fi meritat sa se odihneasca si avea nevoie de odihna. Dar a luptat si a cazut in transee ca un soldat credincios juramantului lui Hypocrat, in serviciul pacientilor sai„, transmite Liga Aeriana Romana.

Si ANCMRR (Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere) filiala Fetesti – o structura asociativa, constituita prin liberul consimtamint al cadrelor militare in rezerva si in retragere, provenite din Ministerul Apararii Nationale – a transmis un mesaj in memoria medicului Paul Tentea.

Redam mai jos cele doua mesaje.

Liga Aeriana Romana:

Colonelul doctor in medicina Paul Tentea nu a fost numai un medic militar. A fost camaradul si prietenul nostru, al aviatorilor si al tuturor pacientilor lui. Un medic competent si dedicat, un camarad si un prieten nepretuit. Ne cunostea pe fiecare mai bine decat ne cunosteam noi insine. Nu avea nevoie sa consulte dosarele medicale, avea o memorie prodigioasa si un volum de cunostinte medicale asa cum numai oamenii exceptionali, atenti si pasionati pot avea. Stia dintr-o privire daca suntem sau nu apti de zbor si traia zborul alaturi de noi cu aceeasi intensitate ca noi. Nu se dezlipea nici o clipa de „Celula de alarma” atat timp cat se mai afla o aeronava in aer. Si avioane in aer erau mai mereu.

Modest si dedicat pasiunii pentru aviatie a ramas credincios si fidel Bazei Aeriene de la Borcea pana la trecerea in rezerva, desi calitatile sale il recomandau pentru esaloane mai inalte. Dupa trecerea in rezerva a continuat sa profeseze ca medic pentru familiile camarazilor militari activi si in rezerva si pentru mult alti pacienti civili in aceeasi garnizoana Fetesti, din cabinetul sau, de la fereastra caruia asculta atent daca se zboara sau nu la Borcea. A avut doua mari pasiuni: Aviatia si Medicina.

Am putea spune ca medicul militar, colonel dr. Paul Tentea „a cazut la datorie”, dar afirmatia n-ar fi completa. Camaradul si prietenul nostru Paul Tentea isi implinise datoria de mult si cu prisosinta. Ar fi meritat sa se odihneasca si avea nevoie de odihna. Dar a luptat si a cazut in transee ca un soldat credincios juramantului lui Hypocrat, in serviciul pacientilor sai. Daca fiecare din acestia ar fi putut dona un minut din viata lor pentru camaradul si prietenul Paul Tentea, acesta ar fi trait o mie de ani. Ne consolam cu speranta ca Dumnezeu are un loc aparte pentru oamenii buni ca Paul Tentea. Condoleante familiei! Dumnezeu sa-l odihneasca!

ANCMRR Filiala Fetesti:

A FOST INGERUL PAZITOR AL GARNIZOANEI BORCEA , TIMP DE MAI BINE DE 30 DE ANI , A FOST MEDICUL SEF AL ESCADRILEI 38 AVIATIE CERCETARE SI BOMBARDAMENT, SI AL REGIMENTULUI 86 AV , VANATOARE – BORCEA , A FOST DOCTORUL CARE NE-A „ASCULTAT ” , NE-A DIAGNOSTICAT , NE-A TRATAT , ATUNCI CAND AM AVUT ANUMITE AFECTIUNI , IAR IN ZIUA DE ZBOR , IN URMA UNUI CONSULT RIGUROS , NE-A „DAT ” verdictul ‘apt pentru zbor’ …DAR , PENTRU ‘EL’ , MEDICUL MILITAR , COLONEL DOCTOR PAUL TENTEA , NU S-A GASIT NICI UN ‘MEDIC SEF ‘CARE SA-L CONSULTE SI SA-I SPUNA : ” APT PENTRU VIATA „, d.le doctor TENTEA PAUL ,CACI , FAMILIA D.TRA , ARE NEVOIE SA LE FITI ALATURI , SI IN ACEEASI MASURA , O MARE NEVOIE DE SERVICIILE D.TRA . AU SI CEI CATEVA MII DE PACIENTI AI D.TRA , DE CARE AVEATI GRIJA , IN CALITATE DE MEDIC DE FAMILIE ….NU S-A REUSIT NIMIC IN ACEST SENS , IAR , NOI PENSIONARII MILITARI – AVIATORI , PROVENITI DIN GARNIZOANA BORCEA , AM FOST OBLIGATI , AZI DIMINEATA , SA-I APROBAM ULTIMA DECOLARE CATRE AERODROMUL LA „ESCADRILA DIN CERURI „SI CU RUGAMINTEA CATRE BUNUL DUMNEZEU, SA-I ACORDE ACOLO SUS , FUNCTIA PE CARE O MERITA CU PRISOSINTA SI , ANUME ACEEA DE MEDIC SEF AL AVIATORILOR MILITARI DE PE BORCEA , ATERIZATI DEFINITIV PE ACEST INEVITABIL AERODROM… !!! DUMNEZEU , SA TE AIBA IN GRIJA SA , DRAGUL NOSTRU PRIETEN SI COLEG…ODIHNA VESNICA SI LINISTITA … A M I N !!!  

 

Articole asemănătoare

Centrul de Transfuzii Sanguine Constanta face apel la populatie sa doneze sange: Va rugam insistent sa donati sange, indiferent de grupa sanguina!

Lucy Ionesco

Mircea Onofriciuc, director adjunct al ACET Suceava, a murit intr-un accident produs la Bunesti

Lucy Ionesco

Generalul Catalin Bahneanu, ranit intr-un accident rutier produs in judetul Constanta, in drum spre Baza Mihail Kogalniceanu

Lucy Ionesco