Doliu national in Rep. Moldova in memoria echipajului SMURD Iasi care a murit in accidentul de elicopter de la Haragas
Breaking News

Doliu national in Rep. Moldova in memoria echipajului SMURD Iasi care a murit in accidentul de elicopter de la Cantemir

Zi de doliu national, vineri, in Republica Moldova, in memoria celor patru membri ai echipajului SMURD Iași, care au murit ieri într-o misiune pe teritoriul Republicii Moldova. Elicopterul în care se aflau s-a prăbușit, joi, într-o pădure, din apropierea satului Haragâș, raionul Cantemir. Potrivit unui decret, semnat aseară de președintele moldovean, Nicolae Timofti, în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova din străinătate vor fi arborate în bernă drapelele de stat.

La ora 12.00, se va cinsti memoria victimelor accidentului aviatic, prin păstrarea unui moment de reculegere. De asemenea, se recomandă autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să țină cont de specificul zilei la editarea publicațiilor și la formarea programelor în această zi.

UPDATE 11:45: Președintele Nicolae Timofti a depus flori la sediul Ambasadei României la Chișinău în semn de comemorare a victimelor accidentului aviatic, cu implicarea elicopterului Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), transmite Publika.md.

Nicolae Timofti a lăsat un mesaj în cartea de condoleanțe, deschisă la misiunea diplomatică română: „În aceste momente grele, în numele cetățenilor Republicii Moldova și al meu personal, exprim întreaga noastră compasiunea în legătură cu pierderea tragică a eroilor SMURD, care s-au dedicat salvării de vieți până în ultima clipă”.

Ofiţerul serviciului de presă al DSE, Liliana Pușcașu, a declarat: „La locul accidentului a fost instalată o tabără de campanie și a fost instalat un turn de iluminare ca să se poată lucra și în condiții de noapte”.

La ora 12:00, în cadrul detașamentelor de pompieri și salvatori din Rep. Moldova se vor auzi sirenele autospecialelor, astfel salvatorii moldoveni vor ține un minut de reculegere pentru cei care au căzut la datorie. Aceleași sirene se vor auzi și lângă locul producerii accidentului aviatic.

Iti recomandam si: Mihaela Dumea, Gabi Sandu, Doru Gavril si Voicu Socae sunt membrii echipajului SMURD Iasi morti in Moldova. VIDEO

Elicopter SMURD Iasi prabusit in Rep. Moldova, in zona Cantemir-Haragas, patru morti

În dimineața zilei de vineri, în Republica Moldova a ajuns o echipă de specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai IPJ Iași, sub coordonarea procurorilor militari. Aceștia urmează să participe la cercetarea la fața locului. Specialiștii Poliției Române, conduși de directorul Institutului Național de Criminalistică din IGPR se deplasează cu un laborator criminalistic dotat cu toate elementele tehnice necesare cercetării unui astfel de accident și cu Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne de a București, aparținătorii celor decedați în misiune au fost anunțați de către echipe de polițiști și psihologi, iar ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus pregătirea acordării sprijinului pentru familiile angajaților MAI, conform prevederilor legale. De asemenea, ministrul Petre Tobă a contactat Ambasada României în Republica Moldova care se va implica în formalitățile de repatriere a trupurilor celor decedați.

Stiri pe aceeasi tema

Reza Baqir, noul sef al FMI, se afla in Romania. Urmeaza un nou acord cu creditorii internationali?

Cristiana Petrariu Bota

Medicii, obligati prin lege sa faca garzi suplimentare! Guvernul rectifica organizarea garzilor, doar universitarii si sefii de spitale vor fi avantajati

Bogdan

Klaus Iohannis cere diasporei sa nu vina acasa de sarbatori: In Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult