Domeniul IT va avea impozit zero, situatia va fi reglementata prin ordin de ministru
Breaking News

Domeniul IT va avea impozit zero, situatia va fi reglementata prin ordin de ministru

Domeniul IT va avea in continuare impozit zero, situatia urmand a fi reglementata prin ordin de ministru, a anuntat deputatul PSD Ana Birchall intr-o interventie la Digi 24. Potrivit Anei Birchall, ordinul de ministru privind impozitul zero pentru companiile din IT va fi dat cat de curand, facilitatea fiind acordata in conditiile in care domeniul IT ajuta la dezvoltarea Romaniei.

Eu știu sigur – și în perioada imediat următoare o să aibă o surpriză plăcută – că se rectifică acest lucru, deci se găsesc măsurile și o să fie un ordin de ministru care efectiv reglementează acest lucru, tocmai pentru că noi am promovat de-a lungul timpului multe facilități.

Deci, ei au acum impozit 0. Noi am promovat… Din 2003, de fapt, și toate celelalte guverne au susținut și au întărit această măsură de a avea impozit 0 pentru domeniul IT, pentru că e un domeniu care a ajutat la dezvoltarea României. O să vedeți că o să fie un ordin de ministru care o să reglementeze”, a declarat Ana Birchall.

Declarația vine in contextul in care in ordonanta privind modificarea Codului Fiscal nu mai apare nicio precizare referitoare la aceasta facilitate.

Iti recomandam: Scrisoare deschisa catre premierul Tudose in numele a peste 2.000 de companii: Cine va raspunde pentru plasarea Romaniei intr-o alta liga pentru investitori?

Cum a aparut „revolutia fiscala” a Guvernului Tudose. Premierul a profitat de ambianta globala si a asezat Romania intre evaziune si investitii

Chiar si cu impozit zero, domeniul IT nu va fi ferit de o crestere a cheltuielilor. Povara⁣ contribuţiilor sociale trecute de la angajator la angajat nu va putea fi ″⁣acoperită″⁣ de scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, cum se întâmplă în alte domenii, pentru că în cazul lor impozitul este deja zero.

Conform textului ordonantei, din 2018, cei din IT ar trebui să dea mai mulţi bani ca să-şi plătească angajaţii cu salariile din prezent. Asta pentru că, în cazul specialiştilor IT, povara contribuţiilor sociale va fi mai mare, iar angajatorii vor avea de ales: ori îşi cresc costurile ori îşi pierd oamenii.

Specialiştii spun că o creştere de 20% a salariului brut e suficientă pentru ca un angajat obişnuit, plătit cu un salariu mediu, să rămână în 2018 cu aceeaşi leafă. În IT, însă, angajatorii trebuie să crească salariile brute cu 30%, astfel încât cele nete să se menţină la acelaşi nivel.

Industria IT este cel mai puternic domeniu din ţara noastră la ora actuala, care număra peste 14 mii de companii pentru care lucrează circa 100 de mii de angajaţi. Deciziile Guvernului vor afecta şi persoanele cu grad de handicap, pentru că şi ele sunt scutite de impozitul pe venit şi se afla într-o situaţie fiscală asemănătoare cu cea a IT-istilor.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Citeste si: ANAF confirma datele de la Finante: Zeci de mii de firme nu au platit contributiile sociale

Noua grila de salarizare va aduce putine cresteri de salarii. Va urma o batalie intre sectorul privat si sectorul de stat, sustine deputatul Ionel Palar

Related posts

Iohannis, declaratie de presa: Am sesizat CCR. Am un mesaj pentru Guvern: Jos mainile de pe DNA! Grindeanu nu a mai fost vazut

Delia Ion

Mitinguri de amploare, sambata, in Bucuresti. Pieleanu: Va fi o demonstratie de forta care ar putea legitima actiuni politice viitoare, inclusiv o suspendare

Ioana Badulescu

BREXIT – Marea Britanie a inceput negocierile pentru iesirea din Uniunea Europeana

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult