Donald Trump a primit premiul Minciuna Anului 2015. 76% dintre declaratiile sale, catalogate total sau partial neadevarate

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 23, 2015 11:26

Donald Trump a primit premiul Minciuna Anului 2015. 76% dintre declaratiile sale, catalogate total sau partial neadevarate

Donald Trump, candidat la presedintia SUA, a primit premiul Minciuna Anului 2015 de la publicatia PolitiFact, care ofera aceasta distinctie in fiecare an. Potrivit site-ului PolitiFact, 76% dintre declaratiile politicianului republican Donald Trump au fost catalogate total sau partial neadevarate.

Publicatia, care analizeaza in fiecare an cat adevar se regaseste in comentariile oamenilor politici, a studiat 77 de declaratii ale controversatului magnat imobiliar si a apreciat ca 76% dintre ele sunt total sau partial neadevarate.

In top figureaza o afirmatie din discursul lui Donald Trump din luna iunie prilejuit de lansarea candidaturii pentru investitura republicana, Trump sugerand atunci ca imigrantii mexicani veniti in SUA sunt violatori si criminali incurajati de guvernul de la Ciudad de Mexico sa treaca granita pe teritoriul american, afirmatie ce a provocat o intensa polemica.

Totusi,PolitiFact sustine ca nu exista nicio dovada care sa ateste o implicare a guvernului mexican in trimiterea unor imigranti ilegali in SUA, iar acestia din urma vin acolo motivati in principal de dorinta de a-si gasi un loc de munca.

Si declaratii i-au marit sansele lui Donald Trump sa primeasca premiul Minciuna Anului 2015. Printre ele se numara o declaratie in care afirma ca dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie a vazut la New Jersey ‘mii de oameni sarbatorind’ prabusirea turnurilor gemene, precum si o alta in care sustine ca 81% dintre albii ucisi in SUA sunt victime ale criminalilor de culoare, procentul real fiind de 15%.

Conform PolitiFact, Donald Trump foloseste in declaratiile sale din campania electorala o tehnica denumita ‘hiperbola adevarata’, dupa care s-a ghidat si in afacerile sale imobiliare si care se bazeaza pe ideea ca ‘o mica exagerare nu face niciodata rau’. Dar dincolo gradul de adevar din declaratiile sale, acestea provoaca adesea controverse, cum a fost cazul recentei propuneri prin care a cerut interzicerea accesului in SUA pentru toti musulmanii. Cu toate acestea, Donald Trump este in continuare favoritul primarelor republicane pentru alegerile prezidentiale ce se vor desfasura anul viitor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.