Procedura de demitere a presedintelui american Donald Trump, dezbatuta in Camera Reprezentantilor
Externe

Donald Trump a semnat decretul prin care pune capat despartirii familiilor de migranti care au trecut ilegal frontiera cu Mexicul

Donald Trump a semnat decretul prin care pune capăt despărţirii familiilor de migranţi care au trecut ilegal frontiera cu Mexicul. Washington Post publică o analiză în care arată că administraţia Trump şi-a schimbat discursul de cel puţin 14 ori pe această temă înainte de a decide să înceteze acest proces.

Administraţia americană s-a aflat sub focul criticilor, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, după ce peste 2.300 de minori au fost despărţiţi de părinţii lor în decurs de cinci săptămâni.

Preşedintele şi echipa sa au repetat de mai multe zile că nu fac decât să aplice legea şi că doar o modificare a acesteia de către Congres va permite să se pună capăt despărţirilor foarte crticate, în Statele Unite şi în lume.

Washington Post scrie că la început administraţia Trump a declarat că despărţirea familiilor de migranţi e doar un factor de descurajare. Apoi a negat că ar fi. Apoi a fost promovată ca o nouă politică a Departamentului de Justiţie. Apoi nu a mai fost. Ulterior au susţinut că pur şi simplu este respectată legea. Apoi au susţinut că separările nu sunt cerute de lege. Pe măsură ce criticile sporeau împotriva politicii „toleranței zero” a lui Trump privind separările familiale ale migranților, oficialii Casei Albe nu au putut nici măcar să convină asupra a ceea ce se întâmpla la frontiera de sud. Iar când reporterii l-au întrebat vineri pe şeful Casei Albe de ce nu renunţă la politica de toleranţă zero printr-un ordin executiv, Trump a declarat că este imposibil un astfel de proces. Cinci zile mai târziu, Trump s-a contrazis din nou.

”Acest lucru este deosebit de important pentru mine (…). Nouă nu ne place să vedem familii despărţite”, a declarat el semnând decretul în Biroul Oval, la câteva ore după ce a anunţat, într-o spectaculoasă răsturnare, că va pune capăt acestei practici, în urma căreia a fost vizat de o avalanşă de critici – inclusiv în interiorul taberei sale.

”Vom avea frontiere foarte puternice, dar vom păstra familiile împreună”, a spus locatarul Casei Albe, care a decretat el însuşi, la începutul lui mai, o ”toleranţă zero” faţă de imigraţia ilegală, ce s-a tradus în despărţirea unor familii.

”Eu cred că orice persoană cu inimă ar guverna la fel”, a adăugat el, subliniind că fiica sa Ivanka şi soţia sa Melania au fost foarte ferme în acest subiect.

Stiri pe aceeasi tema

Iesirea Marii Britanii din UE a fost influentata de Rusia prin 150.000 de conturi de Twitter

Cristiana Petrariu Bota

Trei cetateni romani sunt dati disparuti dupa o avalansa inregistrata in centrul Italiei

Delia Ion

Mars in Bucuresti pentru unirea Rep. Moldova cu Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult