10.3 C
România
22 septembrie 2021
Procedura de demitere a presedintelui american Donald Trump, dezbatuta in Camera Reprezentantilor
Externe

Donald Trump, dupa ce a folosit termenul „tari de rahat” cu referire la state din Africa: Statele Unite ii respecta profund pe africani

Preşedintele Donald Trump a dat asigurări într-o scrisoare adresată şefilor de stat de pe continentul african că Statele Unite ale Americii îi „respectă profund” pe africani, au declarat duminică surse diplomatice, la două săptămâni după un val de indignare declanşat de afirmaţiile insultătoare făcute de preşedintele SUA la adresa unor ţări africane.

În cadrul unei reuniuni cu mai mulţi senatori în Biroul Oval la 12 ianuarie, Trump a folosit termenul „ţări de rahat” cu referire la state din Africa, dar şi Haiti şi Salvador, conform mai multor media şi unui senator care a participat la reuniune.

Într-o scrisoare datată joi, 25 ianuarie, adresată şefilor de stat africani reuniţi duminică şi luni în cadrul celui de-al 30-lea summit al Uniunii Africane (UE) în capitala Etiopiei, Addis Abeba, Donald Trump a declarat că secretarul de stat Rex Tillerson va efectua în martie o vizită pe continentul african, pentru prima dată de când a preluat funcţia de şef al diplomaţiei americane.

O sursă din cadrul UA a confirmat autenticitatea scrisorii, precum şi primirea acesteia de către Comisia Organizaţiei Africane. Chris Meade, un diplomat al misiunii americane pe lângă UA, a confirmat că o scrisoare a fost trimisă, însă nu a vrut să comenteze conţinutul său.

„Statele Unite respectă profund parteneriatele şi valorile pe care le împărtăşim cu Uniunea Africană, cu ţările sale membre şi cetăţenii săi de pe întregul continent. Vreau să subliniez că Statele Unite îi respectă profund pe africani”, a afirmat Trump în scrisoare.

„Soldaţii noştri luptă împreună pentru a-i învinge pe terorişti” şi „lucrăm împreună pentru a consolida un comerţ liber, corect şi reciproc”, a adăugat Donald Trump citat de AFP.

Stiri pe aceeasi tema

ALERTA cu BOMBA la Parlamentul Federal de la Bruxelles, cladirea a fost evacuata

Cristiana Petrariu Bota

Discursul lui Donald Trump despre starea natiunii, primit cu scepticism atat de opozitia democrata, cat si de un numar crescand de republicani

Cristiana Petrariu Bota

Directorul Pizza Domino, David Bauernfeind, a murit intr-un accident in timp ce era in vacanta cu familia

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult