Donald Trump - Theresa May
Externe

Donald Trump s-a intalnit cu premierul britanic Theresa May. America sustine 100% NATO!

Presedintele american Donald Trump s-a intalnit, vineri, cu premierul britanic Theresa May. Noul presedinte al Americii a asigurat-o pe Theresa May ca sustine 100% NATO.

Premierul britanic este primul lider strain care se intalneste cu Donald Trump. May a ajuns in Statele Unite inca de joi si a avut parte de aplauze dupa ce s-a adresat unor inalti responsabili din partidul republican.

Theresa May a declarat ca a discutat cu liderul de la Casa Alba despre aparare si securitate in cadrul intrevederii desfasurata vineri si au fost „uniti in recunoasterea NATO ca bastion” al apararii europene.

In cadrul intalnirii, sefa guvernului de la Londra s-a aratat de acord ca liderul american sa-si continue eforturile pentru a obtine de la ceilalti membri ai NATO sumele pe care acestia sunt obligati sa le plateasca prin apartenenta lor la alianta.

May a declarat ca a discutat cu Trump despre aparare si securitate in cadrul intrevederii lor de la Casa Alba si au fost „uniti in recunoasterea NATO ca bastion” al apararii europene.

In cadrul intalnirii, sefa guvernului de la Londra s-a aratat totodata de acord ca liderul american sa-si continue eforturile pentru a obtine de la ceilalti membri ai NATO sumele pe care acestia sunt obligati sa le plateasca prin apartenenta lor la alianta.

Este vorba de alocarea a cel putin 2% din PIB pentru aparare, conditie pe care nici Romania nu a respectat-o pana acum.

Stiri pe aceeasi tema

Familia regala a Marii Britanii anticipeaza o scadere a veniturilor din cauza pandemiei

Cristiana Petrariu Bota

Seful diplomatiei UE: Europa a fost naiva in relatia sa cu China, dar abordarea sa incepe sa fie mai realista

Cristiana Petrariu Bota

Atentat la o sectie de politie din Turcia, 5 morti si 39 de raniti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult