Donald Trump si Theresa May au discutat telefonic despre impactul pe care il are iesirea SUA din acordul nuclear cu Iranul

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 12, 2018 00:59

Donald Trump si Theresa May au discutat telefonic despre impactul pe care il are iesirea SUA din acordul nuclear cu Iranul

Presedintele american Donald Trump si premierul britanic Theresa May au discutat la telefon despre impactul pe care il are iesirea SUA din acordul nuclear cu Iranul, transmite RoNews.co.uk, citand Downing Street.

Discutia telefonica a vizat o serie de probleme internationale, a declarat purtatorul de cuvant al Theresey May.

“Primul ministru a reiterat pozitia guvernului britanic cu privire la acordul nuclear cu Iranul, mentionand ca noi si partenerii nostri europeni suntem ferm angajati sa ne asiguram ca acordul este cea mai buna cale de a impiedica Iranul sa dezvolte o arma nucleara”, a precizat Downing Street, adaugand ca premierul a atras atentia asupra unui potential impact al sanctiunilor SUA asupra firmelor care desfasoara in prezent afaceri in Iran.

Iti recomandam si: Raportor ONU: Marea Britanie a inregistrat o crestere a rasismului in context Brexit. Guvernul condus de Theresa May, vinovat de austeritea politicilor de imigrare

Theresa May si Donald Trump au convenit ca sunt necesare negocieri pentru a discuta despre modul in care sanctiunile SUA vor afecta companiile care opereaza in Iran.

Theresa May și-a reiterat sprijinul față de acordul nuclear al Iranului, în ciuda anunțului facut de Donald Trump, potrivit căruia va ieși din acordul nuclear cu Iranul și va aplica sancțiuni mai aspre asupra Teheranului.

“Primul ministru l-a felicitat pe președintele SUA pentru întoarcerea în siguranță a trei cetățeni americani aflați în închisoare în Coreea de Nord. Premierul a mai declarat că Marea Britanie va continua să colaboreze cu SUA pentru a menține presiunea de dezarmare nucleara asupra Coreei de Nord”, precizeaza sursa citata.

“Primul ministru și președintele au condamnat la începutul acestei săptămâni atacurile cu rachete iraniene împotriva forțelor israeliene și au susținut cu fermitate dreptul Israelului de a se apăra împotriva agresiunii iraniene. Ei au convenit asupra necesității calmului din toate părțile și asupra importanței abordării activității destabilizatoare a Iranului regiunea”, a mai sustinut purtatorul de cuvant din Downing Street.

Amintim ca președintele american Donald Trump a anunțat marți că va retrage SUA din acordul nuclear cu Iranul.

Declaraţia sa de la Casa Albă a fost transmisă în direct la televiziuni şi urmată imediat de semnarea decretului prin care se reintroduc sancţiunile împotriva regimului de la Teheran.

Trump a criticat acordul încheiat în 2015 de puterile internaţionale – SUA, Rusia, China, Regatul Unit, Franţa şi Germania – cu Iranul, afirmând că suspendarea sancţiunilor în schimbul renunţării la programul nuclear a fost negociată greşit de la început şi a permis Teheranului să continue programul de înarmare cu rachete capabile să transporte ogive nucleare.

De asemenea, preşedintele a subliniat că acordul nu a împiedicat Iranul să finanţeze terorismul şi să destabilizeze Orientul Mijlociu.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.