Donald Tusk a anuntat cand va fi semnat acordul pentru Brexit de catre liderii UE
Externe

Donald Tusk a anuntat cand va fi semnat acordul pentru Brexit de catre liderii UE

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a stabilit ca liderii din cadrul Uniunii Europene se vor reuni pe data de 25 noiembrie pentru a semna acordul privind termenii de retragere a Marii Britanii din Blocul comunitar, relateaza DPA, citata de RoNews.co.uk.

Reprezentantii statelor membre UE vor analiza textul documentului in urmatoarele zile.

„Daca nu se va intampla ceva neprevazut, liderii UE se vor intalni pe 25 noiembrie pentru a finaliza intelegerea”, a declarat Tusk.

„Desi sunt trist sa va vad plecand, voi face tot ce pot pentru a face aceasta retragere cat mai usoara pentru ambele parti, atat pentru voi, cat si pentru noi”, a afirmat presedintele Consiliului European.

BREXIT – STIRILE ZILEI: Demisii in Guvernul din Marea Britanie, in semn de protest fata de acordul pentru Brexit. Ministrul pentru Brexit: Proiectul de acord anuntat de Theresa May ameninta integritatea Marii Britanii

MAE, precizari privind statutul romanilor din Marea Britanie, dupa adoptarea  acordului pentru Brexit

ACORD BREXIT. Guvernul Marii Britanii a aprobat acordul pentru iesirea din UE. Discursul sustinut de Theresa May 

Romania ar putea fi mai afectata de Brexit decat alte tari, potrivit unui raport

Miercuri, negociatorii UE au informat ca a fost facut un „progres decisiv” in eforturile de a asigura ca Marea Britanie nu se va retrage in luna martie din UE fara un acord. Premierul Theresa May a anuntat miercuri seara ca Guvernul de la Londra a ajuns la un acord privind termenii retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Cu toate acestea, negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat joi ca eforturile nu s-au incheiat. Eforturile presupun finalizarea unei declaratii comune in care este subliniata viitoare relatie intre Uniunea Europeana si Marea Britanie.

Textul documentului mentioneaza includerea unei optiuni de extindere pana la 21 de luni a perioadei de tranzitie, care va fi declansata dupa retragerea Marii Britanii din UE.

Dupa ce acordul va fi aprobat de Consiliul European va intra in procedura de ratificare.

Articole asemănătoare

Marturii dramatice din Franta: Trageau in noi ca si cum am fi fost pasari la vanatoare

Lucy Ionesco

Rusia va construi o centrala nucleara in Egipt, lucrarile ar trebui sa fie gata in 2022

Lucy Ionesco

Ambasadorul Rusiei, Oleg Malginov, i-a medaliat pe veteranii de razboi rusi si romani

Lucy Ionesco