“Dor de dor de tine”, un nou volum de poezii lansat de Constantin Romulus Preda la Editura Bestseller

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 30, 2019 14:03

“Dor de dor de tine”, un nou volum de poezii lansat de Constantin Romulus Preda la Editura Bestseller

Libraria Bestseller din Chisinau a gazduit, la inceputul acestei toamne, lansarea volumului “Dor de dor de tine”, scris de Constantin Romulus Preda, sub egida Editurii Bestseller. Dupa Republica Moldova, au urmat alte doua lansari la Bucuresti si Craiova.

“Dor de dor de tine” este cea de-a opta carte a lui Constantin Romulus Preda. Volumul a inregistrat vanzari record, in numai o luna si jumatate, iar in prezent se tiparesc noi exemplare pentru iubitorii de poezie. 

„Mergi cu mine sa desenam o alta linie a orizontului care sa ne treaca prin inima? Poezia nu poate exista fara femeie, si nici invers. Femeia este semn de intrebare si raspuns in acelasi timp, motiv pentru care cele mai frumoase poezii sunt cele scrise intre semnul de intrebare si raspunsul trupului ei. Muza mea este intotdeauna aceeasi, dar mereu diferita, poarta in fiecare zi o alta masca a sufletului meu”, spune Constantin Romulus Preda.

In opinia poetului craiovean, poezia nu are limite. “Poezia nu are bariere, nu are prejudecati, fiecare este liber sa sape in sinea lui pana da de cer”, sustine el.

Image may contain: 2 people, people standing and indoorLa lansarea de la Chisinau a participat poetul, Nicolae Dabija, si directorul editurii Bestseller, Ion Bargan.

„Atat timp cat exista poeti precum Constantin Romulus Preda, poezia va trai vesnic”, a spus Nicolae Dabija, autor a peste 50 de volume de poezii, unele traduse in SUA, Italia si Rusia.

Constantin Romulus Preda este un tanar poet din Craiova, fiu al lui Constantin Preda, unul dintre cei mai buni poeti contemporani ai Romaniei. A publicat deja opt carti de versuri. A fost distins cu premiul de debut la Festivalul International „Mihai Eminescu”, atunci cand a fost remarcat de Justo Jorge Padron, poet, eseist si traducator spaniol.

„O frumoasa speranta a poeziei din Romania”, remarca Justo Jorge Padrón, laureat al Premiului Academiei Regale a Spaniei si al Premiului European pentru literatura.

Poezia lui Constantin Romulus Preda este fascinanta, seducatoare, irezistibila si generatoare de raspunsuri pentru fiecare dintre noi.

Image may contain: 1 person, standing and indoor

 

 

No photo description available.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.