-8.6 C
România
17 ianuarie 2021
Chiril Gaburici
Externe

Dosarul diplomei de studii a lui Chiril Gaburici a fost clasat

REPUBLICA MOLDOVA – Dosarul privind diploma de studii a fostului premier moldovean Chiril Gaburici a fost clasat. Mai exact, urmărirea penală în dosarul privind diploma de studii a fostului premier Chiril Gaburici a încetat din cauză că a expirat termenul de prescripție.

Decizia aparține Procuraturii Generale din Republica Moldova și este întemeiată de faptul că infracțiunea face parte din categoria celor ușoare, iar în Codul penal este specificat faptul că termenul de prescripție pentru acestea este de doi ani.

Solicitarea clasării a venit din partea avocaților fostului premier care au invocat că infracțiunea a avut loc în urmă cu 20 de ani.

Premierul Chiril Gaburici şi-a anunţat demisia la 12 iunie, explicând că susţine o anchetă transparentă şi nu vrea ca scandalul legat de diploma sa să fie folosit „ca un instrument al jocurilor politice”, potrivit Mediafax.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Limba Romana a devenit limba oficiala a Republicii Moldova

Bogdan

Sesiunea Adunarii Generale ONU a fost scena unui nou duel retoric intre presedintii Statelor Unite si Frantei

Ioana Badulescu

Atac cibernetic de amploare cu victime in 99 de tari din intreaga lume

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult