Dosarul electronic de sanatate ii obliga pe medicii de la stat si privat sa completeze datele medicale ale pacientilor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 4, 2016 10:16

Dosarul electronic de sanatate ii obliga pe medicii de la stat si privat sa completeze datele medicale ale pacientilor

Romanii vor avea dosare electronice, incepand de saptamana viitoare. Medicii, indiferent ca lucreaza la stat sau la privat, vor fi obligati sa completeze datele medicale ale pacientilor pe care ii consulta in dosarul electronic. Aceste documente electronice erau in vigoare si pana acum, dar erau optionale.

In prezent, in toata tara sunt 6,5 milioane de dosare electronice de sanatate. Aceste documente vin in sprijinul medicilor care astfel vor avea acces la informatii despre grupa de sange, alergiile si bolile pacientilor pe care urmeaza sa-i consulte sau, dupa caz, sa-i opereze. „In teorie, ar trebui sa inlesneasca comunicarea intre doctori, insa si dosarul electronic va functiona tot cu ajutorul sistemului informatic pe care a fost implementat cardul de sanatate. Iar acesta are numeroase hibe…”, arata medicii.

Medicii de familie sunt ingrijorați și ca vor fi nevoiti sa verse manual date in DES. Și nu doar ei se tem ca vor fi incarcati cu sarcini suplimentare, ci si managerii de spital care au fost deja notificati ca dosarul electronic va deveni obligatoriu. Aceștia sustin ca nu s-a facut niciun fel de instructaj cu personalul din spital care gestioneaza partea de sistem informatic.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.