Social

DOSARUL MICROSOFT: Tariceanu face declaratii care nu sunt in concordanta cu Constitutia

DOSARUL MICROSOFT: Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu declara, contrar Constitutiei, ca nu este nevoie de avizul Senatului pentru urmarirea penala a Ecaterinei Andronescu si a lui Serban Mihailescu in dosarul Microsoftal licentelor ilegale. Amintim ca procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis ministrului Justitiei, la finele lui septembrie, cererile „in vederea sesizarii presedintelui Romaniei, a Senatului, a Camerei Deputatilor si a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata de 9 persoane care in perioada in care se presupune ca au savarsit infractiunile au indeplinit functia de ministru”.

Tariceanu, a dat asigurari luni ca nu vrea nimeni sa taraganeze cererea procurorilor privind ridicarea imunitatii parlamentare in cazul a doi senatori implicati in dosarul licentelor Microsoft, dar nici nu considera ca este normal „sa ne jucam cu libertatea oamenilor”.

DOSARUL MICROSOFT:  „Nu cred ca e normal sa ne jucam cu libertatea oamenilor (…) Sunt numeroase cazuri de fosti ministri sau ministri in functie impotriva carora s-a inceput urmarirea penala, au trebuit sa demisioneze, si-au distrus carierele politice iar in final procuratura sa dispuna neinceperea urmaririi penale”, a argumentat Tariceanu, care a sustinut ca „parlamentarii nu beneficiaza de imunitate decat pentru declaratiile politice” iar avizul parlamentului este necesar doar pentru retinere sau perchezitionare.

DOSARUL MICROSOFT:  „In rest, toate celelalte mecanisme functioneaza ca in cazul oricarui cetaten” iar parlamentarii pot fi anchetati si inclusiv deferiti instantelor de judecata.

DOSARUL MICROSOFT:  Tariceanu nu a pomenit nimic de faptul ca in Constitutie se prevede expres ca doar „Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor” (articolul 109 din Constitutia Romaniei).

Acesta a invocat si volumul mare al documentelor care trebuie studiate.

DOSARUL MICROSOFT:  Este vorba de un „raport voluminos si peste o mie de pagini de copii ale documentelor” care au fost „cu celeritate trimise comisiei juridice”. Cand comisia isi va termina treaba, va face un raport la primirea caruia se va declansa „mecanismul prevazut de lege”, respectiv dezbaterea in plenul senatului.

„Nu sta nimeni sa taraganeze aceasta procedura”, a subliniat Tariceanu.

DOSARUL MICROSOFT:  Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis ministrului Justitiei, la finele lui septembrie, cererile „in vederea sesizarii presedintelui Romaniei, a Senatului, a Camerei Deputatilor si a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata de 9 persoane care in perioada in care se presupune ca au savarsit infractiunile au indeplinit functia de ministru”.

Printre acesti fost ministri figureaza senatorii Ecaterina Andronescu (PSD) si Serban Mihailescu (UNPR), acuzati de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani si, respectiv, instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani.

Stiri pe aceeasi tema

FONDUL SCOLII si FONDUL CLASEI se practica in continuare in scolile din Romania, dar sub alta forma

Cristiana Petrariu Bota

Medicii de familie protesteaza fata de subfinantarea asistentei medicale si birocratia din sistemul medical. Ce spune Bodog

Ioana Badulescu

Banca Transilvania anunta ca acorda credite prin programul Noua Casa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult