A NOUA PLANETA SISTEMUL SOLAR
IT/Stiinta

Doua noi studii ale unor universitati din SUA concluzioneaza ca exista o a 9-a planeta in Sistemul Solar

Un grup de cercetatori de la California Institute of Technology condus de Mike Brown a facut mai multe studii ale caror concluzii vin sa confirme o teorie mai veche: exista o a 9-a planeta in Sistemul Solar. Oamenii de stiinta californieni plaseaza aceasta planeta la marginea sistemului nostru solar, cu mult dupa orbita lui Pluto, si considera ca este de zece ori mare mare decat Terra.

Kathryn Volk si Renu Malhotra, doi cercetatori de la Universitatea din Arizona, pretind ca au descoperit, la randul lor, o a noua planeta a Sistemului Solar. Spre deosebire de colegii lor, cei din Arizona o plaseaza in Centura Kuiper si considera ca este de dimensiunea planetei Marte.

Acest lucru inseamna ca planeta descperita de Volk si Malhotra ar fi la o distanta de 30-50 de unitati astronomice fata de Soare (o unitate astronomica=distanta de la Pamant la Soare), in timp ce planeta descoperita de Brown ar fi la o distanta de 700 unitati astronomice.

Ce este sigur este ca cercetarile curente indica prezente ale altor corpuri ceresti in sistemul nostru solar care, probabil din cauza traiectoriilor ciudate si/sau a distantelor mari, au ramas neobservate pana acum. Asadar, „Planeta 9” a devenit un termen generic pentru orice potentiala planeta a carei existenta nu a fost pana acum confirmata.

Stiri pe aceeasi tema

FACEBOOK va face cateva schimbari la solicitarea utilizatorilor acestei retele

Corina Alexandru

Cercetatorii au lansat un spray nazal capabil sa reduca dependenta de jocuri de noroc

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult