Social

Dr. Iosif Koszeghi, medic chirurg la Spitalul Judetean Neamt, a murit dupa ce s-a infectat cu coronavirus

Medicul Iosif Koszeghi, chirurg, doctor in medicina si presedinte al Colegiului Medicilor Neamt, a murit  dupa ce s-a infectat cu noul coronavirus. Doctorul Iosif Koszeghi s-a numara printre cei care au incercat sa salveze pacienti din incendiul de la ATI-ul de la Spitalul Judetean Neamt si care a participat la ancheta de dupa tragedie, desi stia care sunt riscurile.

Medicul chirurg, Iosif Koszeghi a fost internat initial la Bisericani, apoi in sectia de ATI de la Piatra Neamt, iar ulterior a fost transferat la Cluj, acolo unde era si fiica sa. Fusese confirmat infectat cu coronavirus si, pe fondul altor probleme de sanatate, a fost ingrijit la sectia de terapie intensiva. In ciuda eforturilor doctorilor, medicul Koszeghi nu a reusit sa iasa invingator din aceasta lupta.

Dr. Iosif Koszeghi implinise 71 de ani, pe 30 octombrie. A fost presedintele Colegiului Medicilor Neamt mai multe mandate, incepand cu anul 2003 si de-a lungul carierei a fost medicul sef al sectiei Chirurgie Generala de la Piatra-Neamt. Nascut la Oradea, dupa absolvirea facultatii a fost angajat la Spitalul Bicaz si din 1984 a fost medic chirurg la Spitalul Judetean Neamt. A fost un medic foarte apreciat de miile de pacienti pe care i-a operat si considerat un bun diplomat de colegii sai.

In ultimii doi ani a fost medaliat cu aur la Euroinvent pentru doua unguente pe care le-a produs impreuna cu o colaboratoare de la UMF Iasi.

„Cu sufletul indurerat, va anunt pierderea grea pe care am avut-o in aceasta zi cernita. Am pierdut cu totii pe medicul Iosef Koszeghi, medic cu o inima imensa, plina de bucuria vietii si de iubire pentru oameni.

Medic chirurg de exceptie, doctor in medicina si in oameni, a plecat dintre noi, din cauza bolii COVID-19. Boala aceasta necrutatoare, a contactat-o in Spitalul din Piatra Neamt, fiind unul din medicii care au ajutat in tragedia exploziei ATI-ului de la Spitalul Judetean Piatra Neamt, a ajutat, a participat la cercetari, stiind riscul la care se expune.

Am pierdut un om de o inalta noblete sufleteasca, un caracter puternic, si un mare medic.

Datoria de medic ne cheama la orice varsta sa ne ajutam pacientii, dar in acest sistem, nu mai reusim sa traim nici o minima retragere la pensie, desconsiderati de o buna parte a societatii, ne plangem noi intre noi, si ramanem singurii devastati de dramele pe care le suferim chiar noi, in aceasta grea misiune de a fi doctor.

Odihneasca-se in pace!”, a scris dr Letitia-Veronica Coriu, pe pagina sa de Facebook.

 

Related posts

Pensiile vor fi date mai tarziu in ianuarie 2020. Anuntul facut de Posta Romana

Lucy Ionesco

FLORII 2016. MAI va mobiliza mii de politisti sa supravegheze traficul rutier si manifestarile religioase

Lucy Ionesco

Politistul care l-a convins pe Gheorghe Dinca sa vorbeasca nu este de la IPJ Olt, ci din Bucuresti. Ce legatura are cu inculpatul

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult