-1.4 C
România
27 ianuarie 2021
Raport mcv pe Justitie
Breaking News Social

Draft raport MCV: Romania, evaluata mai prost decat Bulgaria. Tara noastra a indeplinit doar doua din cele 12 recomandari

Un draft al raportului MCV ce va fi facut public marti de Comisia Europeana, consultat de G4Media.ro, arata ca evaluarea Bulgariei va fi mult mai buna decat a Romaniei. Executivul comunitar va arata ca Romania a indeplinit doar doua din cele 12 recomandari (referitoare la Sistemul Prevent al Agentiei Nationale de Integritate si Agentia Nationala a Bunurilor Indisponibilizate) si va adauga alte recomandari extrem de dure. 
Printre noile recomandari ale Comisiei Europene se numara: oprirea imediata a implementarii legilor Justitiei realizate de Comisia Iordache, precum si a ordonantelor de urgenta emise de Guvernul Dancila; stoparea implementarii Codului Penal si a Codului de Procedura Penala modificate; asumarea de catre Parlament si Guvern a recomandarilor Comisiei de la Venetia si GRECO (Grupul de State impotriva Coruptiei, un organism al Consiliului Europei) privitoarea la legislatia din Justitie.
De asemenea, potrivit draftului, CE va cere si relansarea procesului de numire a sefului DNA, cu promovarea procurorilor cu experienta in lupta anticoruptie.
Executivul comunitar va mai recomanda ca avizul CSM in procedura de revocare si numire procurorilor sefi sa fie obligatoriu, si nu consultativ, cum este in acest moment.
In plus, raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare in justitie (MCV) va stipula clar ca Romania nu va scapa de acest mecanism.

Stiri pe aceeasi tema

Tabloul demografic arata ca Romania a pierdut din migratie, anul trecut, echivalentul unui oras cat Onesti.

Ioana Badulescu

Ramona Manescu, noul ministru de Externe in locul lui Melescanu in Guvernul Dancila. Nicolae Moga a fost numit la Ministerul de Interne

Ioana Badulescu

Un nou incident la metrou, o batrana a incercat sa arunce pe sine o femeie in statia Unirii 2

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult