Liviu Dragnea, impins spre functia de premier: Are sustinerea intregului partid!
Breaking News

Dragnea a declarat ca premierul propus de PSD va fi anuntat miercuri si nu va fi un nume vehiculat pana acum

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca social-democratii vor anunta propunerea de premier miercuri, dupa consultari in partid cu aliatii din cadrul ALDE. Liderul PSD a lasat sa se inteleaga ca nu doreste un conflict cu institutia prezidentiala pe aceasta tema. Intr-o declaratie facuta la RTV, Liviu Dragnea a tinut sa mentioneze ca numele premierului propus „nu va fi niciunul dintre cele care au aparut la televizor”.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va convoca noul Parlament marti, 20 decembrie, la ora 12:00, iar miercuri si joi vor avea loc noi consultari cu partidele.

„Nu am de gand sa pornesc niciun razboi politic, niciun razboi inutil. (…) O sa anunt miercuri lucrul asta, dar voi lua o decizie dupa ce ma consult in prealabil cu colegii mei din partid si, bineinteles, cu colegii de la ALDE, care sa tina cont de dorinta mea unica de a se pune in practica programul de guvernare, care este foarte asteptat”, a precizat Liviu Dragnea.

Declaratia lui Dragnea vine in contextul in care intrebarea moderatorului a venit pe considerentul ca legea nu ii permite lui sa ocupe o functie in Guvern.

PNL va cere invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea

Potrivit liderului PSD, propunerea de premier cu care va veni va avea la baza garantia ca va fi pus in aplicare programul de guvernare al PSD.

„Decizia si propunerea pe care o voi face la Cotroceni va avea ca argument un singur obiectiv al meu: cel care va conduce Guvernul sa ma asigure, sa-mi dea garantia si mie si romanilor si, evident, presedintelui, ca programul de guvernare care a fost votat de aproape 50% din populatie dupa redistribuire va fi pus in aplicare. Adica este capabil sa gestioneze o echipa guvernamentala care va fi monitorizata atent. Pentru ca acest Guvern nu va fi pe persoana fizica, el nu este nascut din spuma marii, el este nascut, va fi nascut din voturile pe care romanii le-au dat pe 11 decembrie”, a mai declarat Dragnea.

Liviu Dragnea a adaugat ca fiecare ministru din viitorul Guvern va fi monitorizat de catre partid si va fi obligat sa plece din functie daca nu va indeplini obiectivele din programul de guvernare. „Orice membru din echipa guvernamentala va fi monitorizat atent. Eu am prezentat cateva termene clare pentru cateva masuri importante. Luna de luna fiecare ministru va fi analizat daca a respectat programul de guvernare, pentru ca este pentru prima oara cand un program de guvernare, dincolo de sursele financiare, are si calendarul de implementare.”

Propunerea PSD de premier nu va putea fi refuzata de presedintele Iohannis, anunta Dragnea 

Articole asemănătoare

Doliu national pe 14, 15 si 16 decembrie in memoria Regelui Mihai. Drapelul va fi arborat in berna la toate institutiile publice

Lucy Ionesco

Theresa May si-a prezentat demisia, dar va ramane in functie pana cand partidul va desemna noul premier al Marii Britanii

Lucy Ionesco

STEAUA BUCURESTI a castigat Cupa Ligii dupa ce a invins in finala pe Pandurii Targu Jiu

Delia Ion