Dragnea, declaratie de tot rasul: Nu stiam proiectul ordonantei gratierii, n-am inteles ce vor sa faca
Politica

Dragnea a catalogat desfiintarea Pilonului II de pensii drept „o prostie”, desi masura a fost anuntata de ministrul propus al PSD

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a catalogat desfiintarea Pilonului II de pensii drept „o prostie”, desi masura a fost anuntata de ministrul propus al PSD, Ionut Misa. Intrebat cum comenteaza declaratia ministrului propus al Finantelor, Ionut Misa, dupa audierile din Parlament, conform careia Guvernul va desfiinta pilonul II de pensii, Liviu Dragnea a spus: „O prostie”.

Pilonul II de pensii se desfiinteaza. Ministrul desemnat al Finantelor, Ionut Misa, a declarat, joi, ca pilonul II de pensii va disparea pana la sfarsitul acestui an, urmand sa ramana doar Pilonul I si III. Potrivit ministrului, banii vor fi dati inapoi celor care au cotizat la pilonul II de pensii, acestia avand posibilitatea sa aleaga bugetul asigurarilor sociale, pilonul III sau cel privat.

Pilonul II de pensii se desfiinteaza. Ce se intampla cu banii celor care au cotizat si de cand se aplica masura

„La nivelul Pilonului II de pensii astazi sunt acumulate 40 miliarde lei. Din analiza pe care am facut-o impreuna cu colegii, pensia pe care a primi-o astazi un contributor la Pilonul II de pensii ar fi undeva la 25 de lei pe luna”, a spus Misa.

El a adaugat ca beneficiile pentru cel care contribuie la Pilonul II de pensii nu sunt foarte mari. „Luam in calcul de a da posibilitatea fiecarui contribuabil sa opteze catre Pilonul III de pensii, catre cel privat, sau sa mearga catre Pilonul I. Este alegerea contribuabililor”, a spus ministrul propus al Finantelor.

Firmele vor fi obligate sa plateasca contributia pentru pensii si sanatate la nivelul salariului minim pentru toti salariatii. Guvernul Tudose anunta taxe si impozite noi

Impozitul pe profit va fi inlocuit cu un impozit pe cifra de afaceri a firmelor de la 1 ianuarie 2018

Articole asemănătoare

Reactia PSD – ALDE la comunicatul Departamentului de Stat al SUA, anuntata dupa discutii interne

Lucy Ionesco

Vanghelie, despre Oprescu: Lasand prostiile si bataliile politice, nu ma bucur de raul lui

Lucy Ionesco

PNL cere Avocatului Poporului sa sesizeze CCR cu privire la OUG privind noile masuri fiscale adoptate de Guvern

Ioana Badulescu