Liviu Dragnea, impins spre functia de premier: Are sustinerea intregului partid!
Politica

Dragnea, coplesit de rezultatul obtinut de PSD la parlamentare: Votul romanilor trebuie respectat

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara, dupa anuntul primelor date exit-poll, ca se simte coplesit de rezultatul obtinut de PSD la parlamentare si a tinut sa puncteze ca votul romanilor trebuie respectat. „Imi doresc sa nu avem conflicte in perioada urmatoare si toata lumea sa inteleaga ca votul romanilor trebuie respectat”, a spus Dragnea.

Totodata, Liviu Dragnea a tinut sa precizeze ca „a fost o campanie foarte violenta si cu foarte multa manipulare, sper ca dupa acest vot toata lumea sa inteleaga ca romanii nu mai vor sa fie dezbinati”.

Intrebat daca ar putea creiona tabloul viitorului premier propus de PSD, Dragnea a refuzat ferm, dar a facut apel la toti oamenii politici si la institutiile fundamentale sa respecte votul romanilor. „Toti oamenii politici, toate institutiile fundamentale trebuie sa inteleaga si sa respecte votul romanilor. Trebuie sa intelegem toti ca Romania are nevoie de o guvernare stabila, competenta si responsabila. Le cer tuturor sa se puna azi capat dezbinarii pentru ca romanii au votat impotriva instigarii la ura si la dezbinare, pentru ca toti sa ne unim. Vrem sa ne aparam rezultatele transmise de exit-poll”, a spus Dragnea.

Citeste si: REZULTATE EXIT POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Date IRES si AVANGARDE. PSD castiga alegerile parlamentare

„Pentru nimeni nu mai exista nicio indoiala cu privire la castigatorul alegerilor. Cetatenii au facut diferenta intre vorbe si realitate, intre manipulare si adevar. Romanii vor sa se simta acasa in tara lor si eu vreau ca Romania sa fie o casa buna pentru toti romanii, nu numai pentru o parte dintre ei. Eu voi tine cont de trei lucruri: votul de azi al romanilor, constitutia si programul de guvernare prezentat”, a adaugat Dragnea.

Dragnea a mai spus ca PSD va respecta toate angajamentele internationale strategice si economice ale Romaniei.

„Vreau sa transmit cateva mesaje. Pentru partenerii externi: Romania isi va respecta toate angajamentele internationale strategice si economice, cu precizarea ca vrem cu tarie sa adaugam o componenta economica importanta la aceste parteneriate. Pentru factorii politici interni: Romania e o insula de stabilitate in regiune. Eu vreau ca in Romania sa se mentina aceasta democratie stabila, fara conflicte inutile”, a mai spus liderul PSD.

Chestionat unde a petrecut ziua de azi, presedintele PSD a spus ca la Turnu Magurele, iar cand a venit in Bucuresti a stat la sediul de campanie din Kiseleff.

Intrebat in continuare daca ALDE intra in Parlament, Liviu Dragnea a spus: „Nu stiu”.

Articole asemănătoare

Bloomberg comenteaza scrisoarea trimisa de Rudolph Giuliani presedintelui Iohannis: Unele dintre politicile subliniate il avantajeaza in mod direct pe Dragnea

Ioana Badulescu

Dragnea a reactionat la scrisoarea in care i se cere demisia din fruntea PSD: La CEx o sa vorbesc suficient de bine, de mult si de apasat

Ioana Badulescu

Cristoiu sustine ca Dacian Ciolos va intra in PNL, partid din care vor pleca multi lideri

Lucy Ionesco