Un avocat al lui Dragnea a solicitat Inaltei Curti sa amane tragerea la sorti a completurilor de judecata pana la motivarea Curtii Constitutionale
Politica

Dragnea, despre cresterea preturilor: Guvernul nu poate limita preturile. Puterea de cumparare a crescut cu 14% la pensionari si cu 12% la salariati

Presedintele PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, întrebat despre cresterea preturilor, ca Guvernul nu poate limita preturile, el aratand ca Executivul trebuie sa ia masuri ca veniturile sa creasca. Dragnea a tinut sa dea dea ca exemplu o analiza potrivit careia puterea de cumparare a crescut cu 14% la pensionari si cu 12% la salariati.

Dragnea a fost solicitat să comenteze acuzaţiile opoziţiei lansate cu ocazia dezbaterii moţiunii de cenzură, referitoare la faptul că există o creştere a preţurilor, pe care Guvernul nu o recunoaşte.

„Dar Guvernul nu trebuie să recunoască sau să nu recunoască nişte preţuri! Guvernul nostru asta face, prin toate măsurile – veniturile românilor să crească. Este foarte simplu. Noi ne uităm la nişte instituţii respectabile care spun că puterea de cumpărare a crescut cu 14% la pensionari şi cu 12% la salariaţi. Când s-a făcut această analiză s-a luat în seamă şi creşterea preţurilor”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a arătat, în acest context, că Guvernul nu poate limita creşterea preţurilor.

„Guvernul nu poate limita preţurile. Guvernul trebuie să ia măsuri ca veniturile românilor să crească şi asta face în continuare”, a spus Dragnea.

Deputatul PNL Florin Roman a adus, miercuri, la tribuna Parlamentului, lapte, ouă, pâine, carne şi ulei – alimente de bază despre care a spus că puteau fi cumpărate de o familie cu 43 de lei, în luna septembrie, în timp ce acum costul total al aceloraşi alimente a ajuns la 65,99 de lei.

„O familie de oameni simpli m-a rugat să vin cu aceste alimente în faţa dumneavoastră şi să vorbesc în numele lor. Au cumpărat de dimineaţă alimentele de bază şi le-au comparat cu cele din luna septembrie. Un litru de ulei, 4,29, acum este 7,01 lei; un litru de lapte, 4, 10 lei, acum l-au cumpărat cu 5,10 lei. Au luat unt, apoape că s-a dublat preţul, de la 6,45 de lei s-a dus la 11,14 lei. Au luat oamenii ca noi toţi o pâine de 600 de grame pe care o mănâncă o familie, de la 4,41 s-a dus la 5,99. E o familie mai înstărită pentru că şi-a permis să cumpere şi carne de porc. Costa 20,12 lei kg, acum e 24,29 lei. Ei nu au orbul găinilor domnule Daea (…) preţul ouălor a crescut de la 45 de bani la 1,10 lei”, a declarat deputatul PNL Florin Roman, de la Tribuna Parlamentului, după ce a scos din plasă fiecare produs şi a precizat costul acestuia.

Stiri pe aceeasi tema

Candidatii la sefia DNA au fost intervievati, Ministerul Justitiei va anunta concuzliile vineri, la ora 12.00

Ioana Badulescu

Presedintele Basescu merge la Deveselu

admin

Basescu: Vadim Tudor traieste din minciuna si delatiune. Tot ce nu e comunism, e dusmanul lui

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult