Dragnea explica detaliile vizitei pe care a facut-o in Israel cu premierul Dancila

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 9, 2018 21:02

Dragnea explica detaliile vizitei pe care a facut-o in Israel cu premierul Dancila

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, explică într-un raport dat publicităţii miercuri detaliile vizitei efectuate în Israel alături de premierul Viorica Dăncilă în 25 şi 26 aprilie şi care a generat un conflict cu preşedintele Klaus Iohannis, şeful statului cerându-i demisia premierului.

În document se arată că Liviu Dragnea i-a informat pe preşedintele şi pe premierul Israelului despre Memorandumul adoptat de către Guvernul român pentru mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim şi le-a transmis că au fost informaţi „actorii din România implicaţi”, Memorandumul urmând ordinea constituţională.

Dragnea a mentionat că acest demers este susținut de coaliția PSD-ALDE. Liviu Dragnea i-a mai spus lui Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, că despre acest memorandum s-a discutat în România cu toți decidenții.

Președintele Israelului, Reuven Rivlin, a transmis României, după întâlnirea cu Liviu Dragnea, că speră ca aceasta să fie prima țară europeană care își va muta ambasada la Ierusalim.

Această vizită, precum și memorandumul privind mutarea ambasadei României la Ierusalim. A stârnit controverse la București. Președintele Klaus Iohannis a spus că nu a fost informat despre acest memorandum. În acest context, președintele a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.