Liviu Dragnea si Victor Ponta
Politica

Dragnea i-a trasat deja sarcini lui Ponta. Primele declaratii in calitate de sef al PSD

Liviu Dragnea, proaspat ales presedinte interimar al PSD, isi intra in rol. El a anuntat ca inceput deja lucrarile la un plan de actiuni pentru PSD si a precizat ca a purtat discutii cu premierul Victor Ponta, pe care l-a asigurat de sprijinul sau, dar caruia i-a trasat primele sarcini. Dragnea i-a cerut lui Ponta sa prezinte partidului rectificarea bugetara, inainte de sedinta de Guvern.

Liviu Dragnea a declarat ca partidul trebuie sa foloseasca experienta unor membri cu vechime, dandu-l ca exemplu pe Ion Iliescu. In plus, noul sef interimar al PSD a spus ca este necesara implicarea tinerilor in activitatea partidului.

„Azi am venit la sediul PSD, dupa sedinta CExN in care colegii mi-au acordat un vot de incredere pentru a prelua atributiile presedintelui partidului. Am avut intalniri cu mai multi colegi, lucrez la finalizarea unui plan de actiuni pe perioada urmatoare si imbunatatirea comunicarii.

Liviu Dragnea este noul presedinte al PSD, cu sustinerea lui Ion Iliescu

Am avut o discutie cu Ponta in care am discutat despre modul in care partidul va colabora cu Guvernul, am convenit ca sprijinul partidului este ferm pentru Victor Ponta. Relatia intre prim-ministru si partenerii de coalitie este buna.

L-am rugat luni sa prezinte ministrul de Finante proiectul de rectificare in BPN sa vadem proiectul inainte sa fie aprobat in Guvern. Pastrarea guvernarii este extrem de importanta pentru noi”, a spus Liviu Dragnea.

Totodata, Liviu Dragnea are cerinte si pentru partid: in primul rand iesirea din pasivitate.

„PSD este important sa iasa din pasivitate. PSD nu a avut o voce politica conturata, o voce plina on care mai multi colegi n-au reusit sa transmita tot ce a facut guvernul si ceea ce vrea sa faca PSD in ceea ce priveste politicile de stanga”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai spus ca PSD isi propune sa faciliteze accesul noilor membri. In urmatoarele luni, conducerea partidului va fi asigurata de o echipa, condusa de Rovana Plumb. Dragnea a asigurat-o de tot sprijinul, pentru a eficientiza activitatea departamentelor existente in perioada lui Adrian Nastase. Totodata, Liviu Dragnea doreste o colaborare mai stransa cu mai multi politicieni cunoscuti. In echipa va fi implicat si Valeriu Zgonea.

 

Articole asemănătoare

Ministrul Sanatatii: A fost admisa cererea de acordare a unor granturi europene pentru armonizarea legilor care guverneaza sistemul de sanatate

Ioana Badulescu

Victor Ponta, reactie la atentatul de la Nisa: Paris, Istanbul, Bruxelles – locuri in care civilizatia da batalii sangeroase impotriva unui dusman odios

Lucy Ionesco

Ponta, la bilantul MAI: Va felicit pentru ca Romania este o tara sigura

Lucy Ionesco