Dragnea il ironizeaza pe Iohannis pe adresa privind sefia SIE: O sa o citesc pana voi intelege, poate e nevoie de o dezbatere
Politica

Dragnea il ironizeaza pe Iohannis pe adresa privind sefia SIE: O sa o citesc pana voi intelege, poate e nevoie de o dezbatere

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reactionat ironic, vineri, la adresa primita de la presedintele Klaus Iohannis privind nominalizarea lui Gabriel Vlase la conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE). ”O sa o citesc pana o sa inteleg, poate e nevoie sa facem o dezbatere”, a spus Dragnea.

Dragnea a vrut sa comenteze in aceleasi cuvinte cu care presedinte Iohannis a anuntat ce intentioneaza sa faca dupa motivarea CCR pe revocarea Laurei Codruta Kovesi.

“Într-adevăr, am primit o adresă de la preşedinte, eu şi Călin Tăriceanu, o propunere pentru SIE. Şi acum, ca să citez un clasic în viaţă: această adresă aduce mai multe întrebări decât clarificări. O să o citesc până o să înţeleg, poate e nevoie să facem o dezbatere pe această temă şi o să vă comunic. Ăsta e răspunsul la întrebarea încă nerostită în legătură cu nominalizarea la SIE”, a spus liderul PSD, la Şcoala politică de vară a Tineretului Social Democrat.

Președintele PSD a precizat că se va merge până la capăt cu ceea ce social-democraţii şi-au asumat în campania electorală, și anume îndeplinirea programului de guvernare şi ”aducerea normalităţii” în ceea ce priveşte legile Justiţiei şi Codurile penale.

“Nu o să ne fie frică. Vreţi să lăsăm în continuare justiţia la bunul plac al unor indivizi fără scrupule? (…) Statul de drept este cu totul şi cu totul altfel decât (…) poliţia politică. Ceea ce ne-a interesat pe noi – mergem până la capăt cu programul de guvernare şi cu ceea ce ne-am asumat pentru a aduce normalitate în legile Justiţiei şi în Codurile penale”, a spus Dragnea, către tinerii din PSD.

Liviu Dragnea i-a criticat pe cei care acuză PSD că afectează independenţa Justiţiei.

”Nu, noi afectăm dependenţa Justiţiei. Eu vreau, noi vrem ca judecătorii în România să poată să judece liber şi după propria conştiinţă, să nu mai vedem cum se întâmplă în aceste zile – judecători ameninţaţi în direct la tv cu nume şi prenume de către nişte aşa zişi moderatori cu grade sau atât de proşti încât nu au nici grade, dar agăţaţi. Asta vrem. Şi vrem ca într-adevăr procurorii să fie independenţi, să nu mai facă dosare la comandă, să nu mai fie obligaţi să falsifice probe, să nu mai târască ani de zile în procese oameni care la final să fie achitaţi. Este ceva anormal ceea ce ne dorim noi? Nu cumva e în orice ţară democratică asta?”, a afirmat preşedintele PSD.

Deputatul PSD Gabriel Vlase a fostnominalizat la șefia SIE de către președintele Iohannis. Șeful statului a trimis o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcția de director al Serviciului de Informații Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase. Silviu Predoiu a asigurat conducerea Serviciului începând cu 26 septembrie 2016, după ce Mihai-Răzvan Ungureanu și-a dat demisia din funcție.

Stiri pe aceeasi tema

Traian Basescu: Romania este extrem de amenintata de atentate teroriste. Romanii pot fi oricand victime!

Cristiana Petrariu Bota

Radu Zlati, semnatar al manifestului „Liberali pentru viitorul Romaniei”: PNL nu poate fi credibil daca nu e in stare sa garanteze democratia in propriul partid

Delia Ion

Primarul interimar al Capitalei, Stefanel Marin, revocat din functie de CGMB

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult