Dragnea, intrebat daca isi asuma decizia lui Tudorel Toader de revocare a Laurei Codruta Kovesi: Nu trebuie sa imi asum nici eu si nici PSD nu isi asuma

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 27, 2018 13:21

Dragnea, intrebat daca isi asuma decizia lui Tudorel Toader de revocare a Laurei Codruta Kovesi: Nu trebuie sa imi asum nici eu si nici PSD nu isi asuma

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu îşi asumă nici el, nici partidul decizia luată de ministrul Justiţiei în legătură cu revocarea şefei DNA, Laura Codruta Kovesi, explicând că există o procedură instituţională foarte clară. În ceea ce priveste afirmația președintelui Klaus Iohannis, care a spus că ”este o chestiune de oportunitate politică dacă revocă sau nu revocă”, Liviu Dragnea este de părere că șeful statului greșește.

”Cred că președintele a făcut o afirmație greșită. Nu pot fi de acord cu politizarea acestei proceduri. Ori a vrut să spună altceva, ori nu, dar nu sunt de acord cu această afirmație, nu putem vorbi de oportunitate politică. Se vorbește de independența justiției și de neimplicarea politicului în justiție. Atunci cum putem vorbi de oportunitate politică aici? PSD-ul și eu ca președinte am stat deoparte în toată această perioadă în legătură cu acest subiect și așa vom face în continuare.

După ce președintele va anunța ce intenționează să facă, atunci sigur că o să ne spunem și noi un punct de vedere. Dar așa cum am spus mai demult, n-am vrut să influențez nici o eventuală decizie sau propunere a ministrului Justiției în anunțul de care vorbea de anul trecut, nici nu vreau să influențez o eventuală decizie într-un fel sau altul a președintelui României. E simplu”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a mai declarat că nu îşi asumă nici el, nici partidul decizia luată de ministrul Justiţiei în legătură cu revocarea şefei DNA, explicând că există o procedură instituţională foarte clară.

“Nu trebuie să îmi asum eu şi nici PSD nu îşi asumă asta, aici nu e vorba de asumare. Este o procedură instituţională foarte clar definită în lege, (…) nu are ce să caute PSD aici şi nici nu vrea să se implice”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă îşi asumă decizia luată de Tudorel Toader privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

El a adăugat că argumentele ministrului Justiţiei cu privire la acest subiect trebuie să fie analizate de Administraţia Prezidenţială şi de preşedinte, “care îşi va exprima un punct de vedere mai devreme sau mai târziu”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.