10.3 C
România
25 septembrie 2021
palestina
Politica

Dragnea l-a enervat pe ministrul de Externe al Palestinei, reprezentantul Romaniei a fost convocat de autoritatile palestiniene

Declaratia facuta de Liviu Dragnea a determinat Ministerul de Externe din Palestina sa-l convoace, miercuri, pe reprezentantul Romaniei. Amintim ca Dragnea a declarat, recent, ca „Romania a luat serios in considerare mutarea ambasadei in Israel din Tel Aviv la Ierusalim”. 

Asistentul ministrului de Externe a declarat enervat ca o mutare a ambasadei ar contraveni legislatiei internationale si rezolutiilor ONU, in special Rezolutiei 478 a Consiliului de Securitate. Potrivit ministrului adjunct de Externe al Israelului, Tzipi Hotovely, Israelul este „in contact cu cel putin 10 tari, unele din Europa” pentru a discuta mutarea ambasadelor in Ierusalim.

Agentia de stiri Palestine News Network face referire, intr-un articol publicat pe pagina online, la anuntul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, care a declarat ca Romania ar trebui sa ia in considerare aceasta mutare.

Eu va spun care este punctul meu de vedere. Eu cred ca Romania ar trebui sa se gandeasca serios sa mute ambasada Romaniei din Israel in Ierusalim. Ar trebui sa ne gandim foarte serios.

Sunt si chestiuni practice. Toate institutiile centrale ale Israelului sunt in Ierusalim si ambasadorii si personalul ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim. Cred ca ar trebui sa ne gandim serios ca ambasada Romaniei in Israel sa fie mutata la Ierusalim„, a declarat Liviu Dragnea in urma cu cateva zile.

Ministrul adjunct de Externe israelian, Tzipi Hotovely, a declarat ca Israelul este „in contact cu cel putin 10 tari, unele din Europa” pentru a discuta mutarea ambasadelor in Ierusalim.

Asistentul MAE pentru Afaceri Europene din Palestina, Amal Jado, si-a aratat furia dupa declaratia lui Liviu Dragnea, sustinand ca o mutare a ambasadei ar contraveni legislatiei internationale si rezolutiilor ONU, in special Rezolutiei 478 a Consiliului de Securitate, dar si pozitiei Uniunii Europene cu privire la statutul juridic al Ierusalimului.

Stiri pe aceeasi tema

UDMR: Nu sunt motive pentru suspendarea presedintelui Iohannis: Ar fi cea mai mare greseala politica daca cineva s-ar apuca acum de suspendarea sa

Ioana Badulescu

Iohannis a promulgat legea care acorda superimunitate judecatorilor CCR. Vezi ce alte legi a avizat astazi presedintele

Ioana Badulescu

PNL a initiat un proiect pentru demiterea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult