-6.8 C
România
18 ianuarie 2021
Liviu Dragnea, impins spre functia de premier: Are sustinerea intregului partid!
Politica

Dragnea: Legea salarizarii unice va fi discutata cu opozita dupa modelul Codului Fiscal

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca legea salarizarii unice va fi discutata cu opozitia, dupa modelul negocierilor privind noul Cod Fiscal purtate astazi la Palatul Parlamentului. Pana la discutiile intre liderii de partide, este insa necesara finalizarea negocierilor dintre Ministerul Muncii si partenerii sociali.

„Temele majore ale Romaniei trebuie discutate in cadrul unui consens. Si noi si colegii din opozitie avem aceasta abordare, un climat politic bazat pe dialog”, a spus Dragnea.

Pana la discutia cu opozitia, se asteapta finalizarea negocierilor ministerului Muncii cu partenerii sociali.

BNR, despre acordul pe Codul Fiscal: Masurile, daca nu apar noi majorari salariale, pot tine deficitul la mai putin de 2%

In orice caz, a spus Liviu Dragnea, discutia pe ordonanta salariilor demnitarilor va fi facuta odata cu eventualul proiect de lege al salarizarii unice.

La inceputul saptamanii, presedintele PSD a anuntat ca le-a cerut ministrilor Rovana Plumb si Eugen Teodorovici sa prezinte o „analiza serioasa” asupra legii salarizarii, inclusiv in ceea ce priveste majorarea salariilor din sanatate.

„Al doilea subiect pe care l-am discutat la BPN se refera la legea salarizarii, la care lucreaza Ministerul Muncii. BPN a cerut celor doi ministri, Rovana Plumb si Eugen Teodorovici, luni sa prezinte stadiul negocierilor si stadiul in care se afla cu elaborarea efectiva a proiectului legii privind salarizarea”, a precizat Dragnea, la finalul unei reuniuni a conducerii PSD.

„Vreau sa avem o analiza serioasa, prezentata de Rovana Plumb si Eugen Teodorovici, pe legea salarizarii in ansamblu, inclusiv a functionarilor publici, inclusiv discutia despre majorarea salariilor din Sanatate, pentru ca toate trebuie puse intr-o actiune coerenta. Adica noi discutam despre legea salarizarii tuturor bugetarilor, ceea ce este foarte corect, si trebuie sa vedem daca reusim sa o adoptam sau sa facem proiectul de lege sau, pana il facem, categorie cu categorie primeste majorari salariale”, a spus Dragnea.

Stiri pe aceeasi tema

Codrin Scutaru (PC): Din programul de guvernare al PNL lipseste un capitol destinat asistentei sociale si politicilor pentru familie

Cristiana Petrariu Bota

Grindeanu: La proteste incep sa devina vizibile doua tabere. Eu indemn la calm

Cristiana Petrariu Bota

Comisia Europeana raspunde acuzatiilor PSD-ALDE: MCV are scopul de a ajuta, nu de a pedepsi. Observatiile facute in rapoartele noastre au fost sustinute si de Consiliul Europei

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult