Ce spune Liviu Dragnea despre suspendarea privatizarilor timp de 5 ani
Politica

Dragnea: Numarul medicilor care vor sa plece din tara a scazut cu 70% dupa primul an de guvernare

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la congresul PSD, că după primul an de guvernare numărul medicilor care își depun dosarul pentru a pleca din țară a scăzut cu 70%. Dragnea a oferit şi motivul scăderii exodului medicilor: mărirea salariilor.

Totusi, liderul PSD nu a spus pe ce date își bazează declarația.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susținea în urmă cu câteva zile că de la 1 martie toţi medicii şi asistentele medicale vor intra direct pe grila de salarizare din 2022, astfel încât un medic primar va primi 15.000 de lei pe lună.

„Pot să vă spun că un medic primar, de exemplu, de la 4.000 de lei ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază”, declara Lia Olguţa Vasilescu.

Iti recomandam si: PSD si-a ales noua conducere in cadrul unui Congres extraordinar. Rezultatele, anuntate intr-o sala aproape goala. Lista completa

Declaratiile lui Dragnea:

De exemplu, între 2007 și 2014, în timp ce politica își vedea de luptele ei oarbe, din România au plecat peste 3 milioane de români.

E cea mai costisitoare pierdere suferită de stat, de economie și de societate în ultimii 27 de ani. Este o pierdere pe care noi, prin programul de guvernare, am început s-o limităm prin creșterea veniturilor populației.

Dar fără un efort național conjugat, fără un program de repatriere substanțial, fără o ofertă socială convingătoare și fără un pachet de legi dedicat, compatrioții noștri nu se vor opri și nu se vor întoarce.

Tocmai de aceea, PSD va iniția în regim de urgență aceste măsuri și acțiuni. România are nevoie, în următorii zece ani, de cel puțin jumătate din forța de muncă și din inteligența pierdute, iar noi ne angajăm să-i satisfacem această nevoie.

Al cincilea domeniu strategic, Sănătatea, exprimă grija și respectul arătat de stat cetățenilor săi. Fără o politică de sănătate solidă, construită strategic, o națiune nu are încredere în destinul ei fizic și moral. Nivelul de trai, calitatea vieții și energia generală a societății decurg, în mare măsură, din forța sistemului medico-sanitar. În perspectiva programului de dezvoltare pe termen lung, România e obligată să construiască o infrastructură de sănătate puternică, să îmbunătățească radical veniturile personalului medical, să ridice standardele sistemului public de sănătate și să încurajeze fiscal și legislativ investițiile private în domeniul sănătății.

Primii pași în acest efort de lungă durată au fost deja făcuți de guvernarea noastră prin creșterea semnificativă a salariilor medicilor și personalului medical și prin demararea proiectelor de construcție a celor opt spitale regionale, a spitalului republican și a spitalului metropolitan din București. Dar aici e doar începutul unei gîndiri de perspectivă, care trebuie consolidată științific și integrată în programul general de dezvoltare strategică.

Partidul Social Democrat (PSD) și-a ales, sambata, în cadrul unui Congres extraordinar, noua conducere: presedintele executiv, secretarul general și 16 vicepresedinți regionali.  Nu s-a înregistrat nicio surpriză, cei 16 vicepreședinți din regiuni, câte un bărbat și o femeie, sunt cei care trebuiau să iasă, iar numarul 2 în partid devine premierul Viorica Dăncilă, care a fost aleasă președinte executiv.

Marian Neacşu a fost ales secretar general. Pentru funcția de președinte executiv, Viorica Dancilă i-a avut contracandidați pe Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu, însă aceștia s-au retras din cursă înainte de vot, acuzând faptul că nu au fost lăsați să vorbească pe scenă.

Related posts

Reactia Laurei Codruta Kovesi la intrebarea „daca intentioneaza sa isi dea demisia”

Ioana Badulescu

PNL va depune motiune de cenzura, daca guvernul nu demisioneaza

Delia Ion

Parlamentul s-a reunit intr-o sedinta solemna care marcheaza Centenarul Marii Uniri

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult