Dragnea
Breaking News

Dragnea si-a inceput mandatul la conducerea PSD incercand sa inlature de pe costumul partidului scamele comunismului

Noul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, si-a inceput mandatul in fruntea partidului condamnand comunismul. In timp ce unii social-democrati aveau ca unic scop sa se fotografieze cu toti liderii de partid pe holul Salii Palatului, partidul a trecut in era Dragnea blamand comunismul. Adevarul scrie intr-un material publicat, luni, ca „Liviu Dragnea şi-a început mandatul în fruntea PSD încercând să înlăture de pe costumul partidului scamele trecutului: comunismul, corupţia şi baronii”.

În cadrul Congresului PSD, desfăşurat ieri la Sala Palatului, Dragnea le-a cerut celor peste 4.000 de delegaţi să se ridice în picioare şi să le ceară scuze românilor pentru că partidul nu a condamnat mai devreme dictatura comunistă şi violenţele care au urmat Mineriadei din vara anului 1990.

Fostul preşedinte Ion Iliescu, pe care îl furase somnul în timpul discursului lui Liviu Dragnea, a fost trezit de apelul liderului PSD, urmând gestul tuturor celorlalţi social-democraţi care se aflau în picioare. Aşadar, Ion Iliescu a condamnat şi el comunismul, dar mai mult la grămadă, pentru că nu prea ştia ce se întâmplă în jurul său. Comicul de situaţie este cu atât mai puternic cu cât Ion Iliescu este cercetat în acest moment de procurorii Parchetului General în Dosarul mineriadei din 1990.

Zgonea, ales presedinte executiv al PSD. Vezi noua conducere a PSD

Din planul de reformare al lui Dragnea face parte şi eliminarea corupţilor din rândurile partidului, însă liderul PSD a început cu o amânare. Rezoluţia de la Sinaia, votată în primăvară, care prevedea sancţiuni pentru penalii PSD în funcţie de faza procesuală în care se află, nu a fost introdusă pe ordinea de zi a Congresului, ci va face parte dintr-un Cod de conduită mai amplu, care nu se ştie când va intra în dezbatere, mai scriu cei de la Adevarul.

Ponta l-a informat pe Dragnea ca are pe masa mandatul de premier

Congresul PSD a constituit un prilej şi pentru a testa reacţia membrilor simpli ai PSD în raport cu liderii partidului. Deşi în discursuri Victor Ponta, dar mai ales Liviu Dragnea au mimat o prietenie veşnică, în gesturi, ruptura dintre cei doi era evidentă. Liviu Dragnea, validat în funcţia de preşedinte al PSD, ar fi trebuit să fie vedeta zilei, însă premierul Victor Ponta a reuşit să strângă cele mai multe aplauze şi singurele scandări ce s-au auzit ieri la Congresul PSD. Întreaga sală s-a ridicat în picioare şi a strigat secunde bune „Victor Ponta“. „Acum m-am emoţionat“, a răspuns Ponta. Nici gestul lui Liviu Dragnea de a se aşeza nu i-a oprit pe social-democraţi din ropotele de aplauze, liderul PSD neavând încotro şi s-a ridicat din nou.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. 

Stiri pe aceeasi tema

Romania va primi 6.351 de imigranti, sustine Reuters. El Pais si Daily Mail avanseaza alte cifre

Cristiana Petrariu Bota

Iohannis: Rezolutia PSD cu privire la statul paralel este o gluma proasta. Nu exista stat paralel, ci doar persoane care vor sa acapareze puterea

Cristiana Petrariu Bota

Coronavirusul din China a ucis peste o mie de oameni, alti 1.300 sunt in stare critica

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult