Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare
Politica

Dragnea spune ca discutia despre suspendare va continua: Nu e o victorie revocarea lui Kovesi

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca discuţia despre suspendarea presedintelui Klaus Iohannis va continua, subliniind ca nu e o victorie pentru nimeni revocarea Laurei Codruta Kovesi. Întrebat ce opinie are despre faptul că anunţul privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, nu de Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a spus luni că ar fi trebuit să iasă public şeful statului.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că revocarea Laurei Codruţa Kovesi nu este o victorie pentru nimeni, fiind o măsură mică din ceea ce trebuie să se întâmple în perioada următoare.

„Nu e o victorie pentru nimeni revocarea. Este o măsură mică ce trebuie să se întâmple în perioada următoare. Faptul că noi convieţuim cu un sistem ocult, ce bucurie să fie? Bucurie va fi când ţara se va elibera”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a vorbit şi despre noua numire la DNA, atribut ce revine în sarcina ministrului Justiţiei.

„Atributul propunerii cred că va trebui să declanşeze procedurile. Adică nu ştiu ce să aştepte. Din păcate, aici discutăm de o caracatiţă mult mai mare. Eu doar îmi exprim speranţa, şi foarte mulţi români, ca la un moment dat să ajungem în România, ca o parte dintre procurori să acţioneze cu bună credinţă, pentru aflarea adevărului şi respectarea legii şi să înţeleaga independenţa pe care nimeni nu le-a ştirbit-o. Independenţa lor a fost ştirbită chiar de anumite gesturi, presiuni şi să aibă obiective esenţiale aflarea adevărului şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, nu să acţioneze pe considerente politice (…). Teroarea, nesiguranţa, vorbiţi cu avocaţi şi spun că se deprofesionalizează marea majoritate. Au sentimetul că nu contează argumentele lor, trimiterea la procedure şi justiţiabilul e tot itmpul în nesiguranţă. Doar dacă se schimbă abordarea, vor intra în vigoare noile legi”, a mai spus Dragnea.

„Dacă vom lua această decizie o s-o prezentăm atunci. Nu e numai asta. Sigur că e o discuţie serioasă pe care trebuie să o purtăm foarte aşezat pentru că este un demers foarte serios. Nu e un demers în joacă, dar din păcate preşedintele arată demult că nu respect Constituţia, nu-şi respect atribu’iile, nu mai are puterea să fie un preşedinte deasupra partidelor, fără interese partinice, care să fie un mediator între puterile statului”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a declarat că discuţia stabilită pentru azi a fost amânată, dar „nu am închis-o”.

„Eu cred că decizia a fost luată pentru că dacă voia să ia această decizie de la început nu îl oprea nimeni. Nici copiii de grădiniţă nu l-au crezut că ai nevoie de 30 de zile ca să citeşti decizia CCR. Nici nu trebuia să citeşti toată motivarea. Din secunda a doua când s-a publicat decizia CCR în MO, preşedintele a încălcat Constituţia. Din moment ce n-a făcut-o când era firesc să o facă, înseamnă că s-a întâmplat ceva pe parcurs”, a mai spus preşedintele PSD.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au vorbit public, în ultimele zile, despre posibilitatea suspendării şefului statului, în condiţiile în care acesta nu punea în aplicare decizia CCR de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

Stiri pe aceeasi tema

Basescu, atac la Tiberiu Nitu, Gabriela Firea si Oreste Teodorescu. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Vicepresedinte ALDE: Guvernul si Parlamentul trebuie sa-si asume rezolvarea problemelor de la TVR

Bogdan

USR protesteaza in plenul Camerei Deputatilor la dezbaterea privind legile justitiei

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult