Dragos Pieptu, rectorul UMF Iasi, a demisionat. El a recunoscut ca admiterea a fost fraudata

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota octombrie 22, 2015 11:24

Dragos Pieptu, rectorul UMF Iasi, a demisionat. El a recunoscut ca admiterea a fost fraudata

Dragos Pieptu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, a demisionat din functie pe fondul scandalului iscat de admiterea studentilor straini. Rectorul Dragos Pieptu a recunoscut ca procesul admiterii la UMF Iasi a fost fraudat de angajati ai institutiei, transmit televiziunile de stiri.

“Am trimis corpul de control, am organizat o intalnire cu toata conducerea UMF aseara, la finalul careia domnul rector a inteles sa-si dea demisia. Un element important este ca la 15.30 va fi o sedinta a senatului UMF Iasi care va valida reevaluarile tutror studentilor straini. In paralel, se efectueaza cercetarea disciplinara a celor responsabili de erori, carora le pot spune deja frauda. Sunt sesizate si organele de cercetare penala”, a precizat Sorin Campeanu.

Demisia rectorului UMF Iasi i-a fost inmanata  ministrului Educatiei, Sorin Campeanu, care a explicat ca o comisie de disciplina face verificari in acest caz.

Ministrul Educatiei s-a aflat, miercuri, la sediul UMF Iasi, iar spre seara a vorbit despre “frauda de la nivelul personalului administrativ”.

Sorin Campeanu a spus ca vor fi sesizate organele de urmarire penala, in conditiile in care 45 de candidati marocani au disparut misterios de pe listele oficiale, iar Marocul a cerut explicatii Ambasadei Romaniei.

In situatia lor, se afla si alti studenti straini, care ar fi platit deja o parte din taxe. Intre timp, si Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi a demarat o ancheta interna.

Conducerea institutiei a decis sa intrerupa inscrierile din anul intai pentru studentii straini – care au ca data limita 1 noiembrie – pentru a re-evalua toate dosarele.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.