LOVE 1
Viata bate filmul

Dragoste vs atasament intr-o relatie de lunga durata! Afla cum se diferetiaza cele doua sentimente!

Casniciile sau relatiile de lunga durata inregistreaza fluctuatii in privinta nivelului sentimentelor dintre cei doi parteneri lucru care duce la intrebarea: este dragoste sau atasament? Uneori, cele doua sentimente pot fi confundate destul de usor astfel incat se merita sa facem o distinctie clara intre ele:

1. Dragostea este un sentiment natural si dezinteresat, atasamentul este un sentiment egoist
Intr-o relatie, se poate vorbi sigur despre dragoste atunci cand fiecare dintre cei doi indragostiti se gandeste in egala masura la fericirea celeilalte personala si la cea de cuplu. In schimb, daca unul dintre parteneri pare interesat doar de propria fericire, avem parte doar de un sentiment de atasament.

2. Dragostea nu implica egoul, atasamentul da
In cazul atasamentului fata de o persoana, orice conflict devine o lovitura a ego-ului si duce la ruperea legaturii insa atunci cand ai o relatie cu o persona ape care o iubesti cu adevarat, va doriti sa aveti parte numai de fericire iar micile certuri nu duc la despartiri, ci provoaca mai tarziu rasete.

3. Dragostea este vesnica, iar atasamentul este trecator
Dragostea inseamna a fi acolo pentru partenerul tau indiferent de moment, la bine si la rau. Acelasi lucru nu poate fi spus pentru atasament. Atasamentul se hraneste cu fericirea atunci cand relatia devine complicata si dispare.

4. Dragostea este eliberare, atasamentul este plasarea in cusca
Dragostea adevarata este atunci cand nu va indoiti unul de celalalt, cand exista un sentiment de incredere si intelege, respect. in schimb, atasamentul nu se bazeaza pe incredere si respect. Se cauta mereu motiv de cearta pentru ca asa va simtiti voi mai bine, dar acest lucru nu este sanatos pentru nimeni.

Stiri pe aceeasi tema

Marius Iorga Cuceritorul de la MPFM 5, indragostit de Liliana si de medicinista de la Craiova

Cristiana Petrariu Bota

PRIZONIERA DRAGOSTEI EPISODUL 17 DIN 24 SEPTEMBRIE 2015. Nur pleaca din casa lui Yigit si se muta la matusa ei

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU, 2 MARTIE 2017. Castigatorii sezonului 6 al MPFM ar putea fi o SURPRIZA de proportii pentru toata lumea

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult