21.9 C
România
22 septembrie 2023
LOVE 1
Viata bate filmul

Dragoste vs atasament intr-o relatie de lunga durata! Afla cum se diferetiaza cele doua sentimente!

Casniciile sau relatiile de lunga durata inregistreaza fluctuatii in privinta nivelului sentimentelor dintre cei doi parteneri lucru care duce la intrebarea: este dragoste sau atasament? Uneori, cele doua sentimente pot fi confundate destul de usor astfel incat se merita sa facem o distinctie clara intre ele:

1. Dragostea este un sentiment natural si dezinteresat, atasamentul este un sentiment egoist
Intr-o relatie, se poate vorbi sigur despre dragoste atunci cand fiecare dintre cei doi indragostiti se gandeste in egala masura la fericirea celeilalte personala si la cea de cuplu. In schimb, daca unul dintre parteneri pare interesat doar de propria fericire, avem parte doar de un sentiment de atasament.

2. Dragostea nu implica egoul, atasamentul da
In cazul atasamentului fata de o persoana, orice conflict devine o lovitura a ego-ului si duce la ruperea legaturii insa atunci cand ai o relatie cu o persona ape care o iubesti cu adevarat, va doriti sa aveti parte numai de fericire iar micile certuri nu duc la despartiri, ci provoaca mai tarziu rasete.

3. Dragostea este vesnica, iar atasamentul este trecator
Dragostea inseamna a fi acolo pentru partenerul tau indiferent de moment, la bine si la rau. Acelasi lucru nu poate fi spus pentru atasament. Atasamentul se hraneste cu fericirea atunci cand relatia devine complicata si dispare.

4. Dragostea este eliberare, atasamentul este plasarea in cusca
Dragostea adevarata este atunci cand nu va indoiti unul de celalalt, cand exista un sentiment de incredere si intelege, respect. in schimb, atasamentul nu se bazeaza pe incredere si respect. Se cauta mereu motiv de cearta pentru ca asa va simtiti voi mai bine, dar acest lucru nu este sanatos pentru nimeni.

Related posts

BAHAR VIATA FURATA EPISODUL 20 REZUMAT, 29 IANUARIE 2016. Efsun nu suporta saracia lui Hasret si se reintoarce sa locuiasca la conacul familiei Atahan

Delia Ion

AURORA TOMA, ROMANII AU TALENT 2016. SHOW NEBUN LA PRESELECTII. FOTO – VIDEO

Lucy Ionesco

REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2016 ARGES. NOTE SIMULARI ISJ ARGES

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult