Drama Casei Regale nu e generata de moartea Regelui Mihai, ci de comportamentul fostului Principe Nicolae, sustine ziaristul Val Valcu
Social

Drama Casei Regale nu e generata de moartea Regelui Mihai, ci de comportamentul fostului Principe Nicolae, sustine ziaristul Val Valcu

Drama Casei Regale nu e generata de moartea Regelui Mihai, ci de comportamentul fostului Principe Nicolae, sustine ziaristul Val Valcu, care se declara dezamagit de activistii pretinsi monarhisti, care au divizat Miscarea Monarhista in grupari si asociatii si au promovat imaginea tanarului Nicolae, buna pentru reviste, devastatoare pentru monarhie, in stilul campaniilor prezidentiale.

„Îmi pare rău pentru monarhiștii adevărați, care au căzut în capcana acestor republicani sub acoperire. E treaba lor să scape de liderii lăcrimoși, să-și regleze situația în diferitele comitete și comisii din care fac parte.

Rog să nu-mi mai trimită apeluri, declarații, chemări la luptă. Să fie la ei, acolo, să și le publice pe sms, facebook, să le transmită prin ordin de zi în unitățile din care fac parte!

După ce am văzut cum își bat joc de familia Regală, încolonându-se în spatele unui renegat, poate la comandă, poate din prostie, prefer să rămân un monarhist solitar. Un vis rămâne vis, și dacă e împărtășit de ceilalți, măcar la nivelul de 51%, și dacă rămâne la nivelul unui vot din 18 milioane”, scrie Val Valcu, potrivit site-ului dcnews.ro.

Jurnalistul este de parere ca fostul principe Nicolae a avut un comportament devastator, iar simplul fapt ca a facut scandal la Aubonne demonstreaza ca nu are maturitatea si demnitatea necesare pentru a fi Custodele Coroanei.

Tragedia prin care trece Casa Regală a României, deci și România, nu este generată de boala MS Regele Mihai. Regii reprezintă statul, dar sunt oameni, vin și se duc. Monarhia constituțională rămâne. Dispariția unui om, tristețea adusă de anunțul: A murit Regele! este mult atenuată de proclamația: Trăiască Regele sau, după caz, Trăiască Regina.

În situația României, țară care avea soluția dinastică drept rezervă, posibil plan B în cazul prăbușirii actualului sistem prezidențial, drama Casei Regale nu este generată de moartea Regelui, ci de comportamentul devastator al fostului Principe Nicolae.

Simplu fapt că a făcut scandal la Aubonne demonstrează că nu are maturitatea și demnitatea necesare pentru a fi Custodele Coroanei. Regele nu s-a înșelat atunci când a avut rețineri în a accepta încredințarea unei funcții de reprezentare tânărului Nicolae”, mai scrie Val Valcu.

In opinia ziaristului este „Nedemn, ceea ce a făcut Nicolae. Un scandal de tip Boureanu. L-aș fi admirat și aș fi compătimit alături de el dacă ar fi stat două zile în frig, în fața ușii, așteptând să-și vadă ultima oară bunicul. Un gest demn, majestuos, nu circ cu umeri în ușă, apoi plecat la căldurică, în hotel, și trimis avocații, ca la divorțul lui Marcel Toader”.

Iti recomandam: Principesa Elena, reactie neasteptata: Sunt dezamagita de faptele fiului meu. Nicolae a nesocotit intimitatea si suferinta tatalui meu, Regele Mihai

Regele Mihai traieste ultimele ore din viata, anunta Michael Flaks, consilierul Majestatii Sale

Principele Nicolae, reactie dupa ce nu a fost lasat sa-l vada pe Regele Mihai la resedinta din Elvetia: Nu voi intra in acest joc murdar. Aleg sa-mi respect bunicul

Principele Nicolae, acuzat de tentativa de violare a resedintei Regelui Mihai din Elvetia

Regele Mihai a fost impartasit aseara, starea sa este critica. Casa Regala nu va organiza niciun eveniment de Sf. Mihail si Gavril 

Related posts

UNJR: Raportul MCV este incomplet, nu spune nimic despre interferenta SRI in justitie

Lucy Ionesco

Razvan Sava confirma ca Arena Nationala nu poate primi aviz ISU. Ce variante sunt

Lucy Ionesco

MICHAEL PHELPS va rata CM Natatie Rusia 2015

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult