DSP le cere spitalelor din Bucuresti sa se pregateasca pentru internarea pacientilor infectati cu coronavirus
Breaking News

DSP le cere spitalelor din Bucuresti sa se pregateasca pentru internarea pacientilor infectati cu coronavirus

Directia de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti le-a transmis o solicitare spitalelor din Capitala in care li se cere sa faca circuite pentru internarea pacientilor infectati cu noul coronavirus. Concret, DSP le cere tuturor spitalelor din Bucuresti sa faca toate demersurile pentru reorganizarea unitatilor sanitare astfel incat sa creeze „circuite pentru internarea pacientilor Covid-19 pozitivi”.

DSP invoca numarul insuficient de paturi dedicate pacientilor pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unitatilor sanitare din faza I, faza II si suport Covid-19 si cere sa se faca toate demersurile pentru crearea de circuite pentru internarea pacientilor cu coronavirus.

„Urmarea situatiei epidemiologice existente create de evolutia pandemiei Covid-19 si a numarului insuficient de paturi dedicate pacientilor pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unitatilor sanitare din faza I, faza II si suport Covid-19, va solicitam sa intreprindeti cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unitatilor sanitare cu paturi aflate in subordinea dumneavoastra in vederea crearii unor circuite pentru internarea pacientilor Covid-19 pozitiv, cu respectarea tuturor prevederilor legale in vigoare”, se arata in nota datata 14 octombrie, adresata catre „toate spitalele din municipiul Bucuresti” si semnata de conducerea DSP Bucuresti.

DSP Bucuresti afirma ca solicitarea are la baza „necesitatea stringenta a maririi capacitatii de tratament Covid-19 in contextul maririi progresive a ratei de incidenta cumulata la 14 zile, care la data de 13.10.2020 este 2,69 la mia de locuitori”.

Motivatia acestei cereri este numarul insuficient de paturi existente in spitalele Covid din Capitala: Institutul Matei Bals, Spitalul Victor Babes, Spitalul Colentina, Spitalul Judetean Ilfov.

Dr. Oana Nicolescu, sefa DSP Bucuresti: O sa va explic la ce ne-am gandit: fiecare spital in parte are izolatorul, pacientul suspect ajunge la nivelul izolatorului, daca rezultatul era pozitiv automat era directionat catre un spital Covid, dorim ca acest lucru sa nu se mai intample, ci pacientul diagnosticat pozitiv sa poata sa ramana si sa fie supravegheat in spitalul respectiv.

Stiri pe aceeasi tema

PSD a adus modificari la programul de guvernare dupa schimbarea lui Grindeanu din functia de prim-ministru cu Mihai Tudose

Delia Ion

Majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020 ar avea loc in contextul unui derapaj bugetar de proportii, sustine Consiliul Fiscal

Cristiana Petrariu Bota

NOBEL MEDICINA 2020. Laureatii acestui an sunt doi savanti americani si un britanic pentru descoperirea virusului hepatitei C

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult