DNA
Breaking News

Dumitru Dragomir, fost sef al LPF, trimis in judecata pentru luare de mita, impreuna cu Ioan Bendei, fost administrator RCS&RDS

Fostul sef al LPF Mitica Dragomir si fostul administrator al RCS&RDS Ioan Bendei au fost trimisi in judecata de DNA in dosarul drepturilor de televizare, procurorii Directiei Anticoruptie afirmand ca Dragomir a primit o mita de 3,1 mil. euro. Concret, Dumitru Dragomir a fost trimis in judecata pentru luare de mita si complicitate la spalare de bani, iar Ioan Bendei este acuzat de dare de mita si complicitate la spalare de bani.

DNA cuza ca in dosarul privind drepturile de televizare ale Ligii 1, Dumitru Dragomir a cerut o mita de 3,5 milioane de euro de la Bendei, din care a primit 3,1 milioane de euro. Cei doi au fost trimisi in judecata sub control judiciar.

Alte cinci persoane, printre care si fiul lui Dumitru Dragomir, plus trei firme, printre care si SC RCS&RDS SA, au fost si trimise in judecata.

Ce spun procurorii cu privire la infractiunile de dare si luare de mita:

„In perioada aprilie 2009 – mai 2011, in scopul de a indeplini ori de a nu indeplini acte privitoare la indatoririle sale de serviciu, precum si de a indeplini acte contrare acestora, inculpatul Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), cu sprijinul inculpatilor Badita Florin-Bogdan, Bogdan-Dumitru Dragomir si Bodu SRL, a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la inculpatul Bendei Ioan in calitatea acestuia de administrator si actionar al RCS & RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS & RDS SA.

Banii primiti au fost disimulati sub forma unor plati facute in cadrul unui contract de asociere in participatiune, incheiat la data de 15 august 2009, pentru finantarea afacerii Crystal Palace Ballrooms.

Contractul respectiv a fost incheiat intre societatile Bodu SRL, detinuta de Dumitru Dragomir si RCS & RDS SA, inculpatul Bendei Ioan beneficiind de sprijinul inculpatilor Dinei Mihai si Oprea Alexandru, administratori ai RCS & RDS SA.

Banii respectivi au fost pretinsi si primiti de inculpatul Dumitru Dragomir in contextul executarii, in perioada respectiva, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, incheiat la data de 8 aprilie 2008 intre L.P.F. si consortiul constituit din societatea SC RCS & RDS SA, administrata de inculpatul Bendei Ioan si o alta societate.
Cu privire la infractiunea de spalare de bani:

In perioada 2015 ￯ 2016, pe parcursul urmaririi penale desfasurate in prezenta cauza, intre societatile RCS & RDS SA, reprezentata de inculpatul Serghei Bulgac in calitate de administrator si director general (care a beneficiat de sprijinul inculpatilor Bendei Ioan si Dinei Mihai) si Bodu SRL, reprezentata de inculpatul Badita Florin-Bogdan (care a beneficiat de sprijinul inculpatilor Dumitru Dragomir si Bogdan-Dumitru Dragomir) si alte persoane juridice s-au incheiat mai multe acte juridice in legatura cu contractul de asociere in participatiune din data de 15 august 2009.

A rezultat ca patru dintre aceste acte juridice reprezinta, in parte, forme alternative tipice de spalare de bani, prin care s-au stabilit raporturi juridice nereale, pentru a disimula adevarata natura a existentei sumei de 3.100.000 euro in patrimoniul societatii Bodu, dar si in scopul de a ajuta persoanele care au savarsit infractiunile de dare si luare de mita sa se sustraga de la urmarire penala.

Practic, in urma unor operatiuni juridice complexe, a fost schimbata natura sumelor platite, acestea fiind transferate artificial inapoi in patrimoniul RCS & RDS.

Stiri pe aceeasi tema

Florian Coldea, adjunctul SRI, suspendat din functie si anchetat de o comisie interna. Coldea, chemat la Cotroceni de Iohannis

Delia Ion

SIMONA HALEP s-a calificat in sferturile de finala de la Roland Garros

Delia Ion

Iohannis crede ca Brexitul va aduce oportunitati de care Romania poate profita. Ce spune despre Europa si Rep. Moldova

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult