-1.1 C
România
25 noiembrie 2020
Social

Durata minima a concediului de odihna ar putea creste la 25 de zile lucratoare

Senatori din cadrul grupui parlamentar PNL au depus o modificare la legea din Codul Muncii care prevede durata minima a concediului de odihna. In prezent, orice angajat din Romania, indiferent ca lucreaza la Stat sau la privat beneficiaza de minim 20 de zile lucratoare.

Conform propunerii sus mentionate, durata minima a concediului de odihna ar urma sa creasca la 25 de zile lucratoare, dintre care una ar fi dedicata sarbatoririi zilei de nastere a angajatului.

 

Senatorii PNL motiveaza ca aceasta schimbare ar fi necesara, printre altele, in contextul in care multi angajati ai unor companii multinationale sau chiar institutii publice lucreaza in afara programului de munca legal, uneori si in timpul sarbatorilor legale sau religioase.

Studiile, spun ei, au aratat ca, in tara noastra, peste 70 % dintre angajatii din mediul privat si peste 40% dintre bugetari sufera fie de suprasolicitare la locul de munca, fie de sindromul dependentei de munca, potrivit europafm.ro. Parlamentarii considera, totodata, ca angajatii care au mai multe zile de concediu pe an sunt mai motivati sa lucreze.

Stiri pe aceeasi tema

Extrageri LOTO 17 Noiembrie 2013: Noi reporturi la 6 din 49, 5 din 40 si JOKER

Bogdan

Legislatia achizitiilor publice a fost modificata de Guvern. Se vor putea incheia contracte fara publicarea prealabila in SEAP a anuntului si documentatiei

Cristiana Petrariu Bota

Banca Transilvania anunta ca acorda credite prin programul Noua Casa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult