Ecaterina Andronescu: Daca cineva vrea sa arate ca Romania este o tara neguvernabila, trebuie sa isi asume responsalibitatea
Breaking NewsPolitica

Ecaterina Andronescu, demisa de la Ministerul Educatiei de premier dupa o declaratie legata de cazul Caracal

Premierul Viorica Dancila a demis-o pe Ecaterina Andronescu de la Ministerul Educatiei. Dancila a anuntat, vineri, pe Facebook, ca a decis sa o demita pe Ecaterina Andronescu din fruntea ministerului Educatiei in urma unor declaratii facute la un post de televiziune pe tema cazului de la Caracal.

Ministru interimar al educatiei va fi Daniel Breaz. Motivul demisiei il reprezinta declaratiile facute de Andronescu intr-o emisiune TV, conform carora Alexandra nu ar fi trebuit sa se urce intr-o masina de ocazie, sustinand ca pe „vremea ei” fetele erau educate de catre parinti sa se nu urce cu straini in masina.

„Sunt afirmatii care arata lipsa de intelegere – punctual, a cazului de la Caracal si, in general, a modului in care trebuie sa ne protejam copiii de rapiri, agresiuni, abuz si trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsita de responsabilitate, care nu reflecta pozitia Guvernului si care nu imi doresc sa devina asimilata cu Executivul pe care il conduc.”, a scris Viorica Dancila.

De asemenea, premierul i-a avertizat pe ministri ca orice derapaj va duce la demiteri.

„Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum inainte, sanctionat in acelasi mod. La fel cum voi denunta public orice actiune sau declaratie din partea oponentilor politici, daca vor incerca sa profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a intamplat in Caracal”, a mai scsris premierul.

Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, intr-o emisiune la Antena 3, ca Alexandra nu ar fi trebuit sa se urce intr-o masina de ocazie, sustinand ca pe „vremea ei” fetele erau educate de catre parinti sa se nu urce cu straini in masina.

„Totusi, eu am invatat de acasa sa nu ma urc cu un strain in masina”, a declarat Andronescu.

In locul Ecaterinei Andronescu a fost propus, interimar, ministrul Culturii, Daniel Breaz.

Articole asemănătoare

Guvernul ar trebui să ofere vouchere pentru meditații, susține un fost ministru al Educației

Ioana Badulescu

Modificarile la Codul Fiscal vor bulversa mediul de afaceri, 80% din firmele din Romania vor fi afectate de aplicarea impozitului pe cifra de afaceri

Ioana Badulescu

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, va efectua o vizita in Romania

Ioana Badulescu