Ecaterina Andronescu, despre noua programa scolara: Schimbarea trebuie sa inceapa cu formarea profesorilor
Politica

Ecaterina Andronescu, despre noua programa scolara: Schimbarea trebuie sa inceapa cu formarea profesorilor

Programa scolara ar trebui modificata astfel incat sa fie adaptata vremurilor, dar mai ales muncii. Presedinta Comisiei pentru Invatamant din Senat, Ecaterina Andronescu, sustine schimbarea radicala a curriculei pentru gimnaziu, insa atrage atentia ca aceasta presupune mai intai formarea profesorilor. Ministerul Educatiei va anunta forma finala a noului plan cadru la sfarsitul lunii februarie.

Fost ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu a spus, la RFI, că nu trebuie așteptat până când primele generații de profesori vor ieși de pe băncile facultăților.

Citeste si: Ce salariu va avea un profesor debutant sau un invatator cu studii medii

Formarea continuă a cadrelor didactice ar trebui să înceapă imediat, inclusiv cu ajutorul fondurilor europene, astfel încât primele schimbări să poată fi introduse chiar din această toamnă.

Declarația vine în contextul încheierii dezbaterilor publice pe marginea noii structuri de învățământ gimnazial, care, potrivit mai multor propuneri venite din partea experților, ar putea cuprinde comasarea unor materii dar și apariția unor discipline noi, cum ar fi educaţie pentru drepturile copilului, tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor sau educaţie pentru sănătate.

Stiri pe aceeasi tema

Un lider al PNL il contrazice pe Iohannis pe noul Cod Fiscal

Cristiana Petrariu Bota

Noul primar al Capitalei, ales in sedinta CGMB

Cristiana Petrariu Bota

Daniel Constantin, despre BUGETUL pe 2015 al Ministerului Agriculturii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult