8.5 C
România
25 septembrie 2021
Ecaterina Andronescu: Daca cineva vrea sa arate ca Romania este o tara neguvernabila, trebuie sa isi asume responsalibitatea
Politica

Ecaterina Antronescu, schimb de replici la o televiziune de stiri pe tema bancnotelor mototolite in fata studentilor de la Politehnica

Ministrul Educatiei, Ecaterina Antronescu, a avut un schimb de replici la o televiziune de stiri pe tema gestului sau de a mototoli doua bancnote in fata studentilor de la Politehnica. Andronescu explicat la Jurnalul de Seara de la Digi 24 de ce a ales sa demonstreze studentilor ca valoarea lor e neatinsa printr-un gest de mototolire a doua bancnote. Intr-o discutie cu realizatorul Cosmin Prelipceanu, Ecaterina Andronescu a fost iritata de remarca lui Cosmin Prelipceanu privind controversa gestului sau si a respins afirmatiile acestuia.

„Este un mesaj pe care voiam sa il transmit lor. Cum puteti spune ca e un gest controversat? Am luat bancnote ca sa asociez cu valoarea si sa nu uite. Ma deranjeaza ca spuneti ca e un gest controversat. E o experienta pe care am facut-o ca profesor la catedra. Este o interpretare personala ca sa ma puneti la colt.

Nu le-am oferit niciun ban. Aveam doua banconote in mana ca sa le demonstrez ca e vorba de o valoare si de o alta valoare, ca ele nu sunt identice, cum nici cei din sala nu erau identici. Am vrut sa le transmit mesajul ca au valoare si, indiferent de evenimentele din viata lor, nu isi pierd valoarea.

Viata te pune la foarte multe incercari, eu am trecut prin asemenea incercari, au fost si situatii in care am fost calcata in picioare. Nu pot sa imi permit sa ma joc cu studentii mei, le-am spus foarte clar ca au valoare, indiferent de urcusurile si coborasurile in viata valoarea le ramane”, a justificat ministrul Educatiei.

Schimbul de replici dintre Cosmin Prelipceanu si Ecaterina Andronescu

„Cosmin Prelipceanu: Controversa este ca i-ati intrebat daca le vor. Era vorba de bancnote.

Ecaterina Andronescu: Semnificatia raspunsului lor e ca recunosteau valoarea, gandeam la fel asupra aceluiasi element.

Cosmin Prelipceanu: A fost un experiment nefericit.

Ecaterina Andronescu: Eu cred ca nu, faptul ca au inteles si aplaudat inseamna ca nu.

Cosmin Prelipceanu: Va plac unanimitatile?

Ecaterina Andronescu: Vreti sa ma trimiteti la colt, nu imi plac unanimitatile, cu gesturile pe care el-am facut in viata mea am dovedit asemenea lucruri.

Cosmin Prelipceanu: Putem avea pareri diferite.

Ecaterina Andronescu: E civilizat sa vorbim despre ele, dar fara a interpreta, fiecare avem dreptul la demnitate, nu interpretati ce am spus!

Cosmin Prelipceanu: Eu nu le-as fi oferit bani.

Ecaterina Andronescu: Refuz sa accept aprecierea dumneavoastra, e total incorecta”.

Amintim ca ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a participat sambata la festivitatea de absolvire a promotiei ,,Petrache Poenaru” a Universitatii Politehnica. Aceasta a mototolit doua bancnote, pentru a le exemplifica tinerilor ca valoarea lor ramane neatinsa, chiar daca pot fi calcati in picioare.

,,Se cuvine ca astazi, promotia pe care o reprezentati sa ii poarte numele (Petrache Poenaru – n.r.) si sa fiti mandri de acest nume. (…) Dragi ingineri tineri, sigur, terminati o scoala de care nu aveti cum sa nu fiti mandri. (…) Sunteti, ati fost studenti ai Universitatii Politehnica din Bucuresti. Fara indoiala, una din cele mai bune universitati pe care le are nu numai Romania, ci si aceasta parte de lume. E o scoala care v-a dat valoare”, a declarat Ecaterina Andronescu in fata absolventilor.

Ministrul Educatiei a continuat printr-o demonstratie in fata celor peste 3.000 de absolventi de Politehnica.

,,Si, daca vorbim de valoare, dati-mi voie sa fac aici, in fata voastra o incercare. Imi cer scuze celor care stiu ceea ce vreau eu sa fac acum. Am in mainile mele doua bancnote, una este de 100 de lei, alta este de 10 lei si vreau sa va intreb daca le vreti. Le vreti? OK. Atunci, o sa le mototolesc si o sa va intreb daca le mai vreti”, a mai adaugat aceasta.

Tinerii i-au raspuns in cor ca nu renunta la bancnote si le vor in continuare, chiar daca sunt mototolite.

,,Putem sa mergem mai departe si anume sa le aruncam pe jos si sa le calcam in picioare. Le mai vreti? Da, filosofia acestei experiente este cat se poate de clara, le vreti si mototolite, le vreti si calcate in picioare, pentru ca au valoare. Mesajul meu este urmatorul: daca in viata, pentru ca viata are si urcusuri si coborasuri, daca se mai intampla sa fiti mototoliti sau uneori calcati in picioare, nu va pierdeti cumpatul, pentru ca aveti valoare si va respectam si va pretuim pentru valoarea pe care o aveti. Si aceasta valoare v-a fost crescuta in scoala pe care astazi o terminati”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Stiri pe aceeasi tema

Cristian Preda: Raportul MCV e foarte critic la adresa actualului guvern. Ministrul Justitiei ar trebui sa se intoarca la Iasi

Cristiana Petrariu Bota

UDMR anunta ca nu se mai implica in lupta interna din PSD: Votarea motiunii nu mai este posibila

Ioana Badulescu

Ponta despre rectificarea bugetara: Avem mai multi bani la buget datorita romanilor, a ANAF si a politicilor fiscale de succes

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult