Sport

Echipa de gimnastica a Romaniei rateaza calificarea la Jocurile Olimpice pentru a doua oara consecutiv

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a ratat calificarea la Jocurile Olimpice pentru a doua oara consecutiv, dupa cea mai proasta clasare din istoria Campionatelor Mondiale. La finalul primelor sase subdiviziuni de vineri, Romania ocupa locul 10 si mai avea sanse foarte mici sa mai ajunga la Tokyo. Doar ca miracolul nu s-a intamplat. 

Dupa urmatoarele 6 subdiviziuni de sambata, echipa feminina de gimnastica a incheiat concursul de calificare pe un loc rusinos, cel mai slab loc ocupat in toata istoria participarilor la Campionatele Mondiale, respectiv 22.

Romania s-a clasat pe 22 din 24 de participante, o contraperformanta imposibil de anticipat si greu de inteles avand in vedere traditia acestui sport in Romania.

Potrivit Digi Sport, 7.126 puncte ne-au despartit de Spania, locul 12, ultimul care s-a calificat la Tokyo, la JO 2020. Celelalte tari care au mai bifat prezenta la viitoarea Olimpiada sunt: Franta, Canada, Olanda, Marea Britanie, Italia, Germania, Belgia si Japonia. SUA, Rusia si China erau deja calificate din 2018.

Singurele natiuni pe care Romania le-a depasit sunt Egiptul si Cehia, tara noastra mai fiind depasita si de Australia, Brazilia, Ucraina, Coreea de Sud, Elvetia, Ungaria, Argentina, Coreea de Nord si Mexic, pe langa tarile numite mai sus.

 

Singura veste buna este faptul ca, avand in vedere ca nu s-a putut califica in concursul pe echipe, Romania a avut dreptul la un loc de calificare individual pentru Tokyo, loc obtinut de Maria Holbura, care a facut un concurs fara ratare. Ea va reprezenta tara noastra in concursul de individual compus.

Ultima data cand Romania se califica la JO se intampla la Londra, in 2012.

In calificari, Holbura a primit urmatoarele note: 12,233 la paralele, 12,733 la barna, 12,366 la sol si 13,300 la sarituri. Dupa aceste note, s-a clasat pe locul 54. Ea a devenit a 49-a sportiva calificata la Olimpiada asiatica din 2020, pentru Romania.

La ultimele doua Campionate Mondiale pe echipe, 2015 si 2018, Romania termina calificarile pe locul 13. Finala feminina pe echipe va avea loc la Stuttgart pe 8 octombrie.

Stiri pe aceeasi tema

Sportivii care au facut cinste Romaniei la Praga vor fi premiati de Federatia Romana de Atletism

Corina Alexandru

Anuntul lui Burleanu dupa rusinea istorica din fata Albaniei si eliminarea de la EURO 2016

Bogdan

Manchester City – Tottenham 6-0 (3-0). Formatia lui Chiriches umilita

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult