Echipajele SMURD din Mures, Hunedoara, Arad, Sibiu si Maramures, salvate printr-un proiect de lege
Social Stiri locale

Echipajele SMURD din Mures, Hunedoara, Arad, Sibiu si Maramures, salvate printr-un proiect de lege

Peste 20 de echipaje de salvatori SMURD, salvate pentru moment prin proiect de lege. Saptamana trecuta, a fost votat cu unanimitate proiectul de lege prin care IGSU preia personalul din echipajele civile SMURD, echipaje care se regasesc in acest moment in cinci judete, respectiv Mures, Hunedoara, Arad, Sibiu si Maramures, precizeaza Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Astfel de echipaje au existat si in Iasi, insa au fost desfiintate, anul trecut, din lipsa de fonduri.

Pentru ca situatia din Iasi sa nu se repete, prin initiativa legislativa a mai multor parlamentari, sprijinita si de conducerile Ministerului Afacerilor Interne si a Ministerului Finantelor Publice, a fost valorificata ultima sansa de a salva peste 20 de echipaje civile din cele cinci judete.

De precizat ca importanta acestor echipaje este una extrem de mare, ele fiind implicate in misiuni atat in zonele rurale cat si in cele greu accesibile, cu o rata cuprinsa intre 600 si 1.400 de interventii pe an, pentru fiecare echipaj.

Concret, numarul celor care urmeaza a fi preluati este de aproximativ 250 de paramedici angajati de autoritatile locale in echipajele SMURD si care vor intra in structura IGSU ce detine per total un numar de 26.500 de angajati.

Primul pas a fost facut cu succes prin trecerea proiectului in Camera Deputatilor cu un raport pozitiv din partea Comisiei de Sanatate, Comisiei de Administratie si Comisiei de Aprobare. Urmeaza astfel, ultima etapa, de trecere a proiectului si prin Senatul Romaniei.

„Departamentul pentru Situatii de Urgenta multumeste tuturor celor care au sprijinit aceasta initiativa legislativa, precum si celor care s-au implicat in salvarea acestor echipaje, care urmau sa fie desfiintate”, se precizeaza in documentul transmis presei.

Stiri pe aceeasi tema

Aeroportul Iasi are o crestere de peste 60% a traficului de calatori in primul trimestru al lui 2017

Delia Ion

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie: Saptamana viitoare vor fi sute de persoane infectate cu coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

Profesorul Rafila: Ridicarea restrictiilor trebuie monitorizata pentru a vedea cum se reflecta in numarul de imbolnaviri

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult