Andreea Grecu si Ioana Gheorghe au castigat medalia de aur la bob in Germania
Sport

Echipajul de bob feminin al Romaniei, aur la Cupa Europei. Andreea Grecu: Obiectivul pentru acest sezon este medalia de aur la Campionatele Mondiale de Juniori

Echipajul de bob feminin al Romaniei, format din Andreea Grecu si Teodora Andreea Vlad, a obtinut, pe 6 ianuarie, medalia de aur in cadrul Cupei Europei de la Winterberg, Germania. Dupa victorie, Adreea Grecu a declarat pentru HotWeek.ro ca aceasta medalie o motiveaza si ii ofera incredere maxima in fortele sale, obiectivul pentru acest sezon fiind acela de a obtine medalia de aur la Campionatele Mondiale de Juniori. 

Cele doua sportive din Romania s-au clasat pe locul intai, la 24 de sutimi fata de ocupantele locului 2, Laura Nolte si Lena Zelichowski din Germania. Andreea Grecu si Teodora Andreea Vlad s-au impus in competitie cu timpul total de 1:55.92. Podiumul a fost completat de Anne Lobenstein/Kathleen Heigl tot din Germania cu timpul 1:57.18.

Steagul Romaniei a fost ridicat pentru a treia oara in decursul a 14 ani, sub indrumarea aceluiasi antrenor, Paul Neagu.

Andreea Grecu, legitimata la CSSI Mamaia, a declarat pentru HotWeek.ro ca victoria din Cupa Europei o motiveaza si ii da incredere pentru a obtine rezultate foarte bune la competitiile viitoare. Obiectivul Andreei Grecu in acest sezon este sa obtina medalia de aur la Campionatele Mondiale de Juniori.

Image may contain: 2 people, including Andreea Grecu, people smiling, people standingVictoria din Cupa Europei a insemnat pentru mine o motivatie si o incredere puternica in fortele mele de a obtine pe viitor performante foarte bune la Cupele Mondiale, Campionatele Europene si Campionate Mondiale. Factorul decisiv care a dus la victorie a fost dorinta foarte mare de a fi cea mai buna in aceasta etapa de Cupa Europei si bineinteles de a o invinge pe adversara mea de la Campionatele Mondiale care se vor desfasura pe data de 2 februarie in Königssee, Germania. Obiectivul meu pentru acest sezon este medalia de aur la Campionatele Mondiale de Juniori„, a mentionat sportiva Andreea Grecu, intr-o declaratie oferita jurnalistei Cristiana Petrariu Bota pentru publicatia HotWeek.ro.

Bifam o noua performanta de exceptie, este motiv de mare bucurie. Am luat mai intai argintul, apoi am castigat aurul, la Winterberg s-a intonat imnul Romaniei. Fetele au fost cele mai rapide de pe partie, bobul pilotat de Andreea atingand viteza de 128 km/h”, a declarat profesorul Paul Neagu.

Andreea Grecu si Teodora Andreea Vlad au cucerit si medalia de argint la intrecerea programata pe 5 ianuarie. La acest concurs, diferenta dintre fetele noastre si echipajul Laura Nolte si Deborah Levi din Germania a fost la start. Sportivele antrenate de profesorul Paul Neagu si-au adjudecat medaliile de argint, cu timpul de 1:59:23, pe prima pozitie clasandu-se echipajul Laura Nolte si Deborah Levi cu timpul 1:58.57. Podiumul a fost completat, oarecum surprinzator, de Breeana Walker si Jamie Scroop (Australia).

Andreea si Teodora vor concura pe 12 ianuarie la Campionatele Europene de bob feminin pe partia din Königssee, Germania. Romania va fi numarul 1 la start.

Image may contain: 4 people, including Andreea Grecu, people smiling, people standing and outdoor

Articole asemănătoare

Halep, dupa finala de la Australian Open: Nu am putut sa ma misc asa cum as fi vrut, prea multe meciuri dure. Am plans, dar acum zambesc

Ioana Badulescu

Gigi Becali l-ar vinde pe Alibec si ar aduce la FCSB un golgheter al unei rivale

Delia Ion

LIGA CAMPIONILOR REZULTATE 29 SEPTEMBRIE 2015. Partida spectacol la Barcelona

Lucy Ionesco