ECLIPSA DE LUNA PE 28 SEPTEMBRIE 2015. Cand se vede eclipsa de Luna in Romania
IT/Stiinta

ECLIPSA DE LUNA PE 28 SEPTEMBRIE 2015. Cand se vede eclipsa de Luna in Romania

Eclipsa totala de luna pe 28 septembrie 2015. Fenomenul astronomic va fi vizibil in America de Nord, America de Sud, Oceanul Atlantic, Africa, Europa si vestul Asiei. Eclipsa totala de Luna va avea o durata de 1 ora si 11 minute. Eclipsa de Luna va fi vizibila in Romania dimineata.

Eclipsa de luna va avea faza maxima la ora 05:47, insa in tara noastra momentele eclipsei nu vor fi vizibile in totalitate. Luna va apune in eclipsa partiala, insa vor fi vizibile faza partiala de la inceputul eclipsei, totalitatea si faza maxima.

Eclipsa de Luna din 28 septembrie 2015 se produce chiar la perigeu (distanta minima Pamant – Luna) si pentru ca ultima eclipsa totala de Luna vizibila de la Romania in urma cu aproape 4 ani.

Doua gauri negre din constelatia Fecioarei se vor ciocni mai devreme decat se credea. Spatiul si timpul ar putea fi afectate, sustin astronomii

Momentul eclipsei in Romania

Intrarea in penumbra 03:11:47
Inceputul eclipsei partiale 04:07:11
Inceputul totalitatii 05:11:10
Faza maxima 05:47:08
Sfarsitul totalitatii 06:23:05
Sfarsitul eclipsei partiale 07:27:03
Iesirea din penumbra 08:22:27

Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Parvan” din Barlad, județul Vaslui, va organiza o noapte speciala de observatii astronomice pentru public.

Sfarsitul lumii vine in septembrie? Teoria conspiratiei vs dezastrul prevazut de Biblie

Avand in vedere ora tarzie la care se va produce fenomenul astronomic, se vor organiza mai multe activitati si observatorul va fi deschis pentru public in noaptea de 27 spre 28 septembrie 2015.

Intre orele 04:00 si 07:00 dimineata se va putea observa eclipsa totala de Luna. Eclipsa va fi transmisa live pe plasma tv din incinta observatorului astronomic.

Pretul biletului este 2 lei de persoana.

„Observatiile astronomice se vor desfasura numai daca cerul va fi senin! in cazul in care vremea nu va tine cu noi o sa trecem pe un plan de rezerva. O sa realizam mai multe prezentari de astronomie si o sa urmarim filme documentare”, se mai spune in comunicatul Observatorului.

Stiri pe aceeasi tema

Stephen Hawking, previziuni despre viitor: Oamenii vor trai pe Marte in urmatorii 100 de ani

Bogdan

ANAF vrea sa obtina datele de identificare ale detinatorilor de domenii de internet .ro pentru a preveni evaziunea fiscala

Cristiana Petrariu Bota

In Rusia a intrat in vigoare o lege care permite statului sa deconecteze tara de la retelele de internet globale

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult