IT/Stiinta

Edge, noul browser de la Microsoft, ameninta puternic Google Chrome si Mozilla

Google Chrome sau Mozilla Firefox risca sa piarda din teren odata cu lansarea noului browser de la Microsoft. Daca pana acum, Internet Explorer decazuse in increderea internautilor, cei de la Microsoft vor sa dea lovitura cu cel mai rapid browser, odata cu lansarea Edge. 

Nu putini sunt cei care in ultimii ani au regretat ca au deschis din greseala Internet Explorer, cand isi doreau sa ruleze cu Google Chrome sau Mozilla Firefox. Batranul browser conceput in Redmond a decazut considerabil, insa cei de la Microsoft dau de inteles ca au gasit cheia celui mai rapid browser, prinMicrosoft Edge, care vine in duet cu lansarea Windows 10.

Noul sistem de operare vine la pachet cu Microsoft Edge, un browser mult mai sprinten decât creaţiile anterioare ale americanilor.

Echipa de dezvoltatori din spatele Edge au publicat rezultatele mai multor teste comparative dintre Google Chrome si noul browser al companiei conduse de Satya Nadella. Cu privire la randarea de continut JavaScript, nu exista niciun fel de dubiu în privinţa liderului absolut. In WebKit Sunspider, Edge este mai rapid cu 112% fata Chrome, iar in Apple JetStream diferenta scade pana la 37 de procente.

Interesant este faptul ca pana si in Google Octane, Chrome a fost mai slab cu 11%. Totusi, trebuie tinut cont de faptul ca desi benchmark-urile, ca oricare alte teste sintentice, sunt relevante intr-o oarecare masura, performanta reala poate fi cu totul alta. Ramane de vazut daca chiar va fi o infrangere Google Chrome de catre Microsoft Edge.

Stiri pe aceeasi tema

Pamantul, aproape de o mini era glaciara

Bogdan

Lycamobile – un nou operator de retele virtuale mobile in Romania. Convorbirile in strainatate, cu doar 1 eurocent pe minut

Corina Alexandru

Telefonul spion este de vânzare în România.

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult