-4.6 C
România
26 ianuarie 2022
EDU REZULTATE BACALAUREAT 2017
Viata bate filmul

EDU REZULTATE BACALAUREAT, 12 IULIE 2016. LIVE. Note si Rezultate EDU.RO la BAC 2016

EDU REZULTATE BACALAUREAT, 12 IULIE 2016. LIVE ORA 12.00: Ministerul Educatiei a anuntat ca va publica rezultatele la Bacalaureat 2016 la ora 13.00 pe site-ul edu.ro. De asemenea, fiecare centru de examen va publica rezultatele la Bac si la aviziere, la aceeasi ora. „Publicăm rezultatele la Bacalaureat, înainte de contestații, la ora 13.00 pe website-ul bacalaureat.edu.ro. Fiecare centru de examen va afișa rezultatele și la aviziere, începând cu aceeași oră”, a anuntat Ministerul Educatiei.

UPDATE ORA 13.00. S-AU AFISAT REZULTATELE LA BAC PE LICEE! Sunt 56 de medii de 10. Rezultatele aici

EDU REZULTATE BACALAUREAT, 12 IULIE 2016. LIVE. HotWeek iti prezinta Live primele Rezultate la Bacalaureat, imediat ce vor fi afisate de Edu.ro. Primele note si rezultate la examenul national de Bacalaureat vor fi anuntate de Ministerul Educatiei marti, 12 iulie 2016, pana la ora 16.00. Vom actualiza permanent cele mai importante informatii si anunturi despre Rezultatele la Bacalaureat, ramai alaturi de noi. Afisarea primelor rezultate la BAC este programata marti, 12 iulie (până la ora 16.00). Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, la centrele de examen unde s-au susţinut probele, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice sâmbătă, 16 iulie.

REZULTATE BACALAUREAT 12 IULIE 2016. LIVE EDU.ROPe forumuri, profesorii sunt nemultumiti de ordinul de plata de la Comisia de Bacalaureat 2016. „Scoala exista pentru o anumita categorie de personal, profesori, directori, inspectori, ceilalti nu exista sau exista doar in masura in care sunt pacaliti sa munceasca suplimentar. Toti cei care vor sa stie mai mult, sa faca mai mult, devin victime in sistem”, a comentat un profesor.

REZULTATE BACALAUREAT, 12 IULIE 2016. LIVE. Elevii care au sustinut examenul de BAC au mers deja la licee pentru a-si afla notele. Pe hotweek.ro veti afla rezultatele la BAC 2016. Absolventii de clasa a XII-a isi vor afla notele obtinute la examenul national de Bacalaureat, pana in ora 16:00, pe edu.ro.

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Cum au copiat elevii la examenul de BAC 2016. Dispozitivele se vand si cu 2.000 lei

REZULTATE BAC 2016. Cand publica Edu.ro primele rezultate la Bacalaureat 2016

REZULTATE BACALAUREAT 12 IULIE 2016In total, 137.344 de absolventi de clasa a XII-a au sustinut probele scrise din cadrul examenului de BACALAUREAT 2016, in cele 473 de centre de examen. Absolventii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la Bacalaureat au obtinut media 10 primesc diploma de merit. Conform calendarului, marti se vor afisa notele inainte de contestatii. Dupa aceea, elevii pot cere recorectarea lucrarii, pana in ora 20:00. Intre 13-15 iulie, vor fi rezolvate contestatiile, iar sambata, 16 iulie, vor fi afisate rezultatele finale.

REZULTATE BACALAUREAT 12 IULIE 2016. EDU.RO. CALENDAR AFISARE REZULTATE BACALAUREAT
– 12 iulie 2016 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
– 12 iulie 2016 Depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)
– 13 – 15 iulie 2016 Rezolvarea contestatiilor
– 16 iulie 2016 Afisarea rezultatelor finale

De precizat ca pentru examenul de Bacalaureat din 2017 se anunta modificari. Cel putin asa declara fostul ministru al Educatiei, Adrian Curaj, care vroia examene mai usoare la BACALAUREAT, dar un alt mod de organizare. Daca Ministerul Educatiei va face modificarile anuntate in urma cu cateva sptamani de Adrian Curaj, atunci la examenul de BACALAUREAT din 2017 elevii vor avea parte de mai multe schimbari, examenul de BAC urmand sa fie bazat pe un set de teste deja cunoscute de elevi.

Sistemul de învăţământ românesc nu este pregătit pentru un bacalaureat diferenţiat, însă îşi doreşte ca de anul viitor acest examen să fie bazat pe teste cunoscute dinainte, spunea ministrul Curaj.

BACALAUREAT 2016 – 2017. Nu am cum să fac modificări la evaluarea naţională sau la bacalaureat, legea nu mă lasă, chiar dacă aş vrea, dar anul viitor vor fi făcute nişte schimbări astfel încât, pe de o parte, să-i orientăm pe tinerii noştri spre şcoala potrivită, iar pe de altă parte aş vrea din ce în ce mai mult ca bacalaureatul să fie bazat pe nişte teste deja dinainte cunoscute, în cantitate mare, iar elevii să fie pregătiţi. Nu doar să scoatem nişte subiecte. Cred că ar trebuie să mergem spre itemi de evaluare cunoscuţi dinainte”, a spus ministrul Educaţiei.

In opinia ministrului elevii trebuie să aibă posibilitatea să treacă uşor de la şcoala profesională la liceu şi invers.

REZULTATELE LA BACALAUREAT 2016

Pentru a fi declarat promovat la examenul de Bacalaureat 2016, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sa sustina toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale; sa sustina toate probele scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea; sa obtina media 6 cel putin, la probele scrise.

REZULTATE BAC 2016. EDU.RO. Fiecare lucrare este notata de cate doi profesori. La corectare, daca diferenta dintre notele date de cei doi evaluatori este mai mica de 0,50 puncte, nota finala este media aritmetica cu doua zecimale a celor 2 note, fara rotunjire. Daca diferenta dintre note este mai mare de 0,50 puncte, presedintele comisiei repartizeaza lucrarea unui al treilea profesor evaluator, care in prezenta profesorilor evaluatori initiali stabileste nota finala.

CE SUBIECTE S-AU DAT LA BAC 2016

Subiectele primite de elevi la proba scrisa de Limba si Literatura Romana din cadrul examenului de Bacalaureat 2016: in cadrul profilului real, la primul subiect elevii au avut de rezolvat cerinte pornind de la un text la prima vedere, piesa de teatru „Madona” de Tudor Musatescu, transmite Mediafax.

BAC 2016. Despre Rezultatele la Bacalaureat si depunerea contestatiilor

La textul argumentativ de la subiectul al doilea, elevii au avut de scris despre rolul jocurilor de calculator in viata tinerilor. Subiectul al treilea, eseul, a fost despre viziunea despre lume si viata dintr-un roman interbelic.
La profilul uman, elevii au avut un text la prima vedere din piesa de teatru „Citadela sfaramata” de Horia Lovinescu. La subiectul al doilea, au primit rolul lecturii in dezvoltarea personala, un text argumentativ de maximum 300 de cuvinte.

La al treilea subiect, eseul, elevii au avut de caracterizat un personaj dintr-un roman psihologic studiat. Peste 137.000 de candidati sustin, in saptamana 4-8 iulie, probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educatiei.

La profilul Uman, elevii care au dat examenul la Istorie au avut de facut, la subiectul III, un eseu despre Romania postbelica. La subiectul I, elevii au avut de raspuns la mai multe cerinte legate de unirea Moldovei cu Tara Romaneasca si relatiile cu celelalte puteri.

REZULTATE BAC 2016. EDU.RO. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2016 a inceput luni cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. La examenul din acest an care s-au inscris 137.344 de absolventi de liceu, dintre care 114.993 (71,23%) provin din promotia curenta, iar 22.351 (28,77%) din seriile anterioare, potrivit unei centralizari realizate de Ministerul Educatiei.

Inregistrarile audio-video din salile de examen sunt fi verificate, prin sondaj, dupa incheierea fiecarui examen scris. MENCS precizeaza ca, in functie de forma de invatamant absolvita, elevii inscrisi in prima sesiune a bacalaureatului (toate promotiile) sunt distribuiti astfel: 133.410 – zi, 1.851 – seral si 2.083 – frecventa redusa. Potrivit datelor din Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR), in anul scolar 2015-2016 exista inregistrati 161.448 de elevi in anii terminali de liceu (clasele a XII-a zi si a XIII-a).

REZULTATE BAC 2016. EDU.RO. Bacalaureatul a debutat cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), testare care se va desfasura pe durata a trei zile (13-15 iunie).

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care, la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse se considera ca nu a sustinut proba.

Stiri pe aceeasi tema

Mireasa pentru Fiul Meu, 22 Aprilie 2016. Florin, catre Mirela Boureanu: Sunteti cea mai inteligenta femeie!

Cristiana Petrariu Bota

MIREASA PENTRU FIUL MEU. Cristian, grijuliu cu burtica de gravida a lui Elly?!!!

Delia Ion

BILETUL ZILEI 18 IANUARIE 2017. Real Madrid – Celta, derby in Cupa Spaniei

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult