Life

Eduard Gutescu spune povestea fotografiei inclusa in National Geographic

Eduard Guţescu a vorbit la RFI despre fotografia din topul National Geographic, dezvaluind ca a fost făcută după trei ore petrecute la satul Peștera. 

“Trebuie să pui mâna pe aparat și să faci zilnic fotografii cât mai bune” spune la RFI fotograful român Eduard Guțescu, autorul peisajului de basm surprins în satul Peştera, imagine care se numără printre fotografiile câştigătoare ale Traveler Photo Contest 2015, o competiţie organizată de publicaţia National Geographic Traveler.

„Am o serie întreaga de fotografii din acea zi. Am stat vreo 3 ore pe zonă, după aceea a ieșit soarele și toată minunăția de chiciură a dispărut în 10 minute” spune la RFI Eduard Guțescu.

HotWeek.ro iti recomanda si: O fotografie a romanului Eduard Gutescu, inclusa in topul National Geographic 2015

La această competiţie au fost înscrise peste 17.000 de imagini, fiind desemnaţi trei mari câştigători, în timp ce şapte fotografii (între care şi cea a lui Eduard Guţescu) au primit menţiuni speciale.

Cum ajunge o fotografie în vizorul editorilor National Geographic?

Procedeul nu e complicat, spune fotograful. “Te înscrii la site-ul respectiv. E un suport foarte bun pentru a face cunoscute fotografiile. Zilnic pe site sunt urcate mii de fotografii. Sunt niște editori care observă, aleg cele mai bune 12 fotografii dintr–o zi și apoi le supun publicului la vot. Peisajul de basm pe care l-am fotografiat a primit cele mai multe voturi și a ajuns fotografia zilei pe National Geographic.”

Fotografia – pasiune sau job?

Eduard Guţescu a început să facă fotografii de la 14 ani și tot de atunci nu mai reușește să scape de acest microb. Ba mai mult, îl transmite și altora în taberele de fotografie pe care le organizează.

“Nu există evoluție fără pasiune. Trebuie să pui mâna pe aparat în fiecare zi și să faci fotografii cât mai bune. La început majoritatea gândește că se apucă de fotografie ca să facă bani, am realizat în scurt timp că obiectivul nu trebuie să fie banii. Dacă faci treaba asta din pasiune, vin și banii la un moment dat.”

Stiri pe aceeasi tema

Rusii, furiosi la volan! VIDEO. Un pieton a ajuns intr-un canal din Sankt Petesburg dupa ce a atins masina unui afacerist

Cristiana Petrariu Bota

Interviu cu PAUL GRIGORIU la casa de la Buciumeni: Radioul a fost viata mea! VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

MIREASA PENTRU FIUL MEU 25 FEBRUARIE: Oana si Aurelian se apropie tot mai mult

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult