Stiri locale

A murit Eduard Minasian, unul dintre cei mai buni profesori de matematica din Romania

A murit Eduard Minasian, unul dintre cei mai buni profesori de matematica din Romania. Comunitatea armeană din Piteşti şi învăţământul românesc sunt în doliu după decesul renumitului profesor de matematică, cetăţean de onoare din Arges.

Eduard Minasian s-a stins, la vârsta de 88 de ani, fiind regretat de toţi cei ce l-au cunoscut, prieteni, dascăli sau elevi. A fost şase ani preşedinte al Comunităţii armenilor din Piteşti şi vicepreşedinte al Comitetului Parohiei armene din Piteşti, scrie curier.ro.

Numele profesorului este strâns legat de Colegiul Naţional I.C. Brătianu, din Piteşti, un­de a fost dascăl de excepţie, până la pensionare, în anul 1989.

Născut pe 16 august 1928, Eduard Minasian a fost o somitate în domeniu. Ca profesor la prestigiosul Liceu „Nicolae Bălcescu” din Pitești (actualul Colegiu Național „I.C. Brătianu”), a pregătit numeroase generații de tineri, inclusiv olimpici cu rezultate excepționale. A fost părintele spiritual al liceului.

S-a remarcat nu doar ca profesor, ci și ca autor de probleme de matematică. Eduard Minasian a fost un membru respectat al comunității armenilor din Pitești, comunitate pe care, de altfel, a și condus-o ca președinte timp de câțiva ani.

Înmormântarea a avut loc joi, în cimitirul „Sf. Gheorghe” din Pitești.

Stiri pe aceeasi tema

S-au gasit hainele lui Gabriel Pop, un milionar din Cluj disparut in Delta Dunarii

Cristiana Petrariu Bota

Un medic anestezist de la Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti a murit in Camera de Garda

Ioana Badulescu

Accident grav in Satu Mare, la Ardud. Sase persoane au murit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult