Medicii scolari vor preda in scoli educatia pentru sanatate

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 25, 2016 23:48

Medicii scolari vor preda in scoli educatia pentru sanatate

Educația pentru sănătate ar putea deveni materie obligatorie în școli, a declarat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, după lansarea Planului multianual integrat de promovare a sănătății și educației pentru sănătate, care a avut loc joi la Palatul Cotroceni. Astfel, medicii scolari ar putea preda in scoli educatia pentru sanatate.

„Cred că aceste ore ar trebui să fie obligatorii și cred că avem o resursă fantastică la care trebuie să apelăm: medicii școlari. Suntem obligați să susținem această specialitate, medicii școlari se împuținează, este una dintre specialitățile care scade în număr. Sunt medici școlari, asistente care lucrează în cabinetele școlare, care au o experiență extraordinară și marea lor majoritate au o dedicație extraordinară, mai ales că sunt atât de puțini și uneori deservesc mai multe școli”, a declarat Patriciu Achimaș.

Cardul de sanatate ar putea fi folosit si la urgentele medicale

PLEXUL SOLAR sau creierul abdominal. Modul incredibil prin care te poti vindeca si iti poti controla starea de sanatate

Astfel, copiii ar putea primi la școală lecții privind igiena de zi cu zi, alimentație, obiceiuri de evitat — fumat, alcool, consum de medicamente și alte substanțe.

El consideră că medicii și asistentele școlare ar putea deveni educatori excelenți cu ajutorul unor cursuri de pregătire pedagogică de scurtă durată. Ministrul a susținut că în acest sens sunt necesare dezbateri.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.