1.1 C
România
30 noiembrie 2023
Egipt construieste doua autostrazi cu opt benzi pe platoul piramidelor de langa Cairo
Life

Egipt construieste doua autostrazi cu opt benzi pe platoul piramidelor de langa Cairo

Egipt construieste doua autostrazi cu cate opt benzi pe platoul piramidelor de langa Cairo, reluand un proiect suspendat in anii ‘90 din cauza criticilor internationale, transmite BBC. Autostrada nordica va traversa desertul la 2,5 kilometri sud de Marile Piramide. Cea din sud va trece intre Piramida Step din Saqqara, cea mai veche, si zona Dahshur, unde se afla Piramida Bent si Piramida Rosie. Fiecare autostrada va avea opt benzi.

Autostrazile fac parte printr-un proiect de infrastructura coordonat de armata Egiptului si sustinut de presedintele Abdel Fattah al-Sisi, care construieste o noua capitala administrativa pentru a reduce presiunea populatiei din Cairo, care numara 20 de milioane de oameni.

Marile piramide, principala destinatie turistica din Egipt, sunt singurele vestigii ramase din cele sapte minuni ale lumii antice, iar platoul este in patrimoniul UNESCO.

Criticii spun ca autostrazile ar putea provoca daune iremediabile unuia dintre cele mai importante situri de patrimoniu ale lumii. Autoritatile afirma ca acestea vor fi construite cu grija si vor imbunatati legaturile de transport, conectand noi dezvoltari urbane si ocolind aglomeratia centrala din Cairo.

”Drumurile sunt foarte, foarte importante pentru dezvoltare, pentru egipteni, pentru interiorul Egiptului. Sa stiti ca avem grija de site-urile noastre de antichitati de pretutindeni in Egipt”, a declarat Mostafa al-Waziri, secretar general al Consiliului Suprem de Antichitati al Egiptului.

Unii egiptologi si ecologisti spun ca autostrazile vor perturba integritatea platoului piramidelor, vor asfalta site-uri arheologice neexplorate, vor genera poluare care ar putea coroda monumentele, ar putea produce gunoi si vor expune la jafuri zonele inchise pline de comori arheologice.

Related posts

Justin Bieber ar putea avea soarta tragica a lui Michael Jackson

Bogdan

Zina Dumitrescu, cunoscuta creatoare de moda, a murit la varsta de 82 de ani

Lucy Ionesco

Parlamentul European a votat pentru renuntarea la ora de vara. Cand se face ultima ajustare a ceasurilor

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult