Economie

ELECTORATA nu va intra in vigoare de la 1 aprilie – Explicatii de la Ministerul Finantelor

Electorata, schema fiscala de restructurare a creditelor populatiei, nu va intra in vigoare de la 1 aprilie, a anuntat ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, care a explicat ca ministerul lucreaza la o definitivare a formei schemei fiscale, ca mai apoi sa aiba loc consultari cu reprezentantii bancilor.

Ministrul Finantelor a mai explicat, intr-un interviu pentru HotNews, ca electorata va fi implementata dupa ce vor fi analizate toate efectele care ar putea aparea dupa implementarea acestei masuri, iar daca efectele pozitive vor fi mai consistente decat cele negative, atunci se va trece la pasul urmator.

„Lucram acum la o definitivare a formei. Am lucrat cu cei din MFP, cu fostii si actualii consilieri. Dar vreau sa fiu sigura ca avem in vedere toate efectele care pot aparea. Pe de o parte in acest an si la anul, dar si in 2016. Practic, vreau sa vedem ca efectele pozitive sunt mai multe sau de mai mare consistenta decat cele negative. Vreau de asemenea sa fiu sigura ca se poate implementa cu usurinta”, a explicat Ioana Petrescu.

Criteriul avut in vizor de Ministerul Finantelor pentru forma definitiva a legii este urmatoru: cei care au venituri mici si sunt indatorati foarte mult, sa aiba aceste facilitati si sa ajunga banii la ei.

„In momentul in care voi definitiva acest studiu si ne vom hotari pe o anumita forma care sa ia in considerare toate efectele si daca se poate aplica in 2016 in mod usor, simplu… Practic, vreau sa ca cei care au venituri mici si sunt indatorati foarte mult, sa aiba aceste facilitati si sa ajunga banii la ei. Acestea sunt criteriile generale, dupa care urmeaza sa venim cu o formula care sa se poata implementa”.

Data la care ar putea intra in vigoare electorata va fi, conform ministrului Petrescu, cat mai curand posibil. „Cat de repede posibil, pentru ca aceste persoane sunt indatorate si cu cat mai mult amanam iar ele au venituri scazute, imprumuturile lor pot deveni neperformante si nu ne dorim acest lucru. Dar vrem sa fim siguri de ceea ce facem, asa ca mai bine sa masuram de trei ori si sa taiem o data. Dupa ce avem acea formula de care discutam inainte, ne vom intalni si cu reprezentantii bancilor pentru a vedea ce probleme vad ei si sugestii au”, a mai argumentat ministrul.

Reamintim ca schema prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai dupa expirarea perioadei de reesalonare.

 

Stiri pe aceeasi tema

Ce bani va avea Romania pentru salarii si pensii? Pozitia Guvernului

Cristiana Petrariu Bota

Oamenii de afaceri care administreaza spitale private au avut afaceri in crestere cu 23%. Cele mai multe investitii sunt in Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi sau Constanta

Ioana Badulescu

Romania va beneficia de bani europeni alocati exclusiv sanatatii. Precizari aduce de ministrul Fondurilor Europene

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult