Politica

ELECTORATA va fi pusa in practica abia din 2016

Vazuta ca o importanta masura electorala, inaintea celor doua runde de alegeri, din acest an, legea propusa de guvernuul Ponta, cu referire la reducerea ratelor la credite, va suferi o amanare de doi ani.

Ioana Petrescu, titulara a portofoliului la Ministerul Finantelor, a precizat ca proiectul propus de Liviu Voinea, ministrul Bugetului, va suferi mai multe modificari, urmand a fi pus in practica in anul 2016.

„Se va aplica, dar vreau sa o supun dezbaterii atat cu bancile, cat si cu mediul academic. Noul plan este sa ajutam pe cei cu venituri mici din 2016, am format un grup care sa identifice orice posibila problema. Daca sunt persoane cu venituri mici, e bine sa fie ajutati inainte ca acest imprumut sa de devina neperformant. Trebuie sa fie mai putin birocratica. Am mai schimbat formula domnului Voinea”, a anuntat Ioana Petrescu.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat marti ca aplicarea ordonantei de urgenta privind schema fiscala pentru restructurarea creditelor populatiei, deja celebra „ElectoRata”, nu se regaseste printre atributiile sale, fiind o problema de politica fiscala.
Asta dupa de Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale, a spus in repetate randuri ca singurul merit pentru „ElectoRata” il are Voinea. „Nu e la mine, e pe politica fiscal”, a raspuns

Voinea intrebat daca poate da detalii privind stadiul proiectului de act normativ si cand va intra in vigoare masura de spijinire a persoanelor cu credite, anuntata de premierul Victor Ponta.

Stiri pe aceeasi tema

Victor Ponta efectueaza o vizita la Strasbourg si in tarile arabe. Vezi programul turneului efectuat de premier in Orientul Mijlociu

Cristiana Petrariu Bota

Legea darii in plata, promulgata de presedintele Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Mai multi lideri ai PNL vor includerea lui Crin Antonescu in sondajele comune cu PDL pentru stabilirea candidatului la prezidentiale (surse)

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult